Ne bacajte stari hleb već ga iskoristite za PLJESKAVICE OD BAJATOG HLEBA I KELJA
Bez obzira na to da li volite kelj ili ne, ove pljeskavice od starog hleba i kelja će vas oduševiti. Ako ne upotrebite svu smesu, slobodno je zamrznite pa će vam dobro doći kad nemate vremna za kuvanje.
Pljeskavice od kelja i bajatog hleba
Sastojci (za 4 osobe):
500 g kelja
250 g starog hleba
150 g mleka
1 jaje
1,5 kašičica soli
biber
začini (po ukusu)
prezle za pohovanje
ulje za prženje
Priprema:
Hleb najpre natopite mlekom, ali ga dodajte pažljivo da smesa ne bude previše gnjecava. Kelj isecite na četvrtine, a uklonite mu tvrde delove stabljike. Zatim ga stavite u posoljenu ključalu vodu. Kuvajte ga do polovine, pa ohladite i dobro ocedite. Kuvan kelj narežite na tanke trakice. Dodajte jaje, so i biber. Ako je smesa suviše vlažna, dodajte prezle, ako je pak suva, dodajte mleko ili jaje. Pravite loptice, spljoštite, uvaljajte u prezle i pržite na tiganju s obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PRAZAN POSNI BUREK Sočan i slasan, a pravi se brzo i lako, prste da poližete
Ako volite klasičan burek, ovaj ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Hrskavih kora i sočnog nadeva, ukućani će stajati u redu za još
Koju god da odaberete nećete da pogrešite.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, recept je proveren a ukus savršen
Sočno jelo nestaće sa stola odmah.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Klasik bez premca za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete obožavati.
Komentari (0)