Ne bacajte stari hleb već ga iskoristite za PLJESKAVICE OD BAJATOG HLEBA I KELJA
Bez obzira na to da li volite kelj ili ne, ove pljeskavice od starog hleba i kelja će vas oduševiti. Ako ne upotrebite svu smesu, slobodno je zamrznite pa će vam dobro doći kad nemate vremna za kuvanje.
Pljeskavice od kelja i bajatog hleba
Sastojci (za 4 osobe):
500 g kelja
250 g starog hleba
150 g mleka
1 jaje
1,5 kašičica soli
biber
začini (po ukusu)
prezle za pohovanje
ulje za prženje
Priprema:
Hleb najpre natopite mlekom, ali ga dodajte pažljivo da smesa ne bude previše gnjecava. Kelj isecite na četvrtine, a uklonite mu tvrde delove stabljike. Zatim ga stavite u posoljenu ključalu vodu. Kuvajte ga do polovine, pa ohladite i dobro ocedite. Kuvan kelj narežite na tanke trakice. Dodajte jaje, so i biber. Ako je smesa suviše vlažna, dodajte prezle, ako je pak suva, dodajte mleko ili jaje. Pravite loptice, spljoštite, uvaljajte u prezle i pržite na tiganju s obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)