Ne bacajte stari hleb već ga iskoristite za PLJESKAVICE OD BAJATOG HLEBA I KELJA
Bez obzira na to da li volite kelj ili ne, ove pljeskavice od starog hleba i kelja će vas oduševiti. Ako ne upotrebite svu smesu, slobodno je zamrznite pa će vam dobro doći kad nemate vremna za kuvanje.

Pljeskavice od kelja i bajatog hleba
Sastojci (za 4 osobe):
500 g kelja
250 g starog hleba
150 g mleka
1 jaje
1,5 kašičica soli
biber
začini (po ukusu)
prezle za pohovanje
ulje za prženje
Priprema:
Hleb najpre natopite mlekom, ali ga dodajte pažljivo da smesa ne bude previše gnjecava. Kelj isecite na četvrtine, a uklonite mu tvrde delove stabljike. Zatim ga stavite u posoljenu ključalu vodu. Kuvajte ga do polovine, pa ohladite i dobro ocedite. Kuvan kelj narežite na tanke trakice. Dodajte jaje, so i biber. Ako je smesa suviše vlažna, dodajte prezle, ako je pak suva, dodajte mleko ili jaje. Pravite loptice, spljoštite, uvaljajte u prezle i pržite na tiganju s obe strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)