SPAS U ZADNJI ČAS Testenina u kremastom sosu s pečurkama
Za ovaj brzi recept možete koristiti i ostatke pečene piletine i biće fantastično, a ovog puta ćemo skuvati testeninu sa batacima, pilećom čorbom i ostalim sastojcima da ukus bude jači i bogatiji.
Testenina u sosu s pečurkama
Sastojci:
300 g testenine pene ili makarona
1 crveni luk
250 g pečuraka
4 pileća bataka (bez kože i kostiju)
1 šolja rendanog kačkavalja
ekstra djevičansko maslinovo ulje
200 ml pavlake za kuvanje
1 čaša belog vina
750 ml pilećeg bujona
1 čen belog luka
Priprema:
Beli i crveni luk oljuštite i iseckajte što sitnije. Očistite i oljuštite pečurke i isecite ih na četvrtine. Piletinu isecite na komade veličine zalogaja i pržite u posudi otpornoj na rernu sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kada je gotovo, izvadite ga. Dodajte još malo ulja i u istoj posudi u kojoj ste pekli piletinu prodinstajte sitno seckani crni i beli luk. Dodajte malo soli. Dodajte čašu belog vina i ostavite da alkohol ispari. Kuvajte oko 5 minuta. Sada dodajte pečurke i kuvajte još nekoliko minuta. Nakon toga dodajte pavlaku, pileću čorbu i začine po želji i pustite da se lagano kuva. Kada počne da se kuva, dodajte testeninu. Kuvajte polako oko 10-12 minuta. Posle toga dodajte rendani parmezan i lagano mešajte dok se sve ne sjedini i rastopi sa svime. Ovo će zgusnuti sos. Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Dodajte piletinu i promešajte da se sjedini. Poslužite vruće i pospite rendanim sirom i malo sveže seckanog peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
DOMAĆA TURŠIJA Ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, a mnogo zdravija
Odlična za imunitet, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)