SPAS U ZADNJI ČAS Testenina u kremastom sosu s pečurkama

alo.rs

09:30

Sezonski recepti 0

Za ovaj brzi recept možete koristiti i ostatke pečene piletine i biće fantastično, a ovog puta ćemo skuvati testeninu sa batacima, pilećom čorbom i ostalim sastojcima da ukus bude jači i bogatiji.

SPAS U ZADNJI ČAS Testenina u kremastom sosu s pečurkama
Shutterstock

 

Testenina u sosu s pečurkama

Sastojci:

300 g testenine pene ili makarona

1 crveni luk

250 g pečuraka

4 pileća bataka (bez kože i kostiju)

1 šolja rendanog kačkavalja

ekstra djevičansko maslinovo ulje

200 ml pavlake za kuvanje

1 čaša belog vina

750 ml pilećeg bujona

1 čen belog luka

Priprema:

Beli i crveni luk oljuštite i iseckajte što sitnije. Očistite i oljuštite pečurke i isecite ih na četvrtine. Piletinu isecite na komade veličine zalogaja i pržite u posudi otpornoj na rernu sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kada je gotovo, izvadite ga. Dodajte još malo ulja i u istoj posudi u kojoj ste pekli piletinu prodinstajte sitno seckani crni i beli luk. Dodajte malo soli. Dodajte čašu belog vina i ostavite da alkohol ispari. Kuvajte oko 5 minuta. Sada dodajte pečurke i kuvajte još nekoliko minuta. Nakon toga dodajte pavlaku, pileću čorbu i začine po želji i pustite da se lagano kuva. Kada počne da se kuva, dodajte testeninu. Kuvajte polako oko 10-12 minuta. Posle toga dodajte rendani parmezan i lagano mešajte dok se sve ne sjedini i rastopi sa svime. Ovo će zgusnuti sos. Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Dodajte piletinu i promešajte da se sjedini. Poslužite vruće i pospite rendanim sirom i malo sveže seckanog peršuna.


Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading