POSNI PICA PUŽIĆI BOLJI NEGO IZ PEKARE Prave se lako, a razbijaju ukusom

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

pica pužići
Shutterstock

Potrebno je:

 


Za testo

  • 310 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 230 ml. tople vode
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli


Za nadev

  • 200 ml paradajza
  • origano po ukusu
  • 2 kašike veganske pavlake po ukusu
  • prstohvat kurkume
  • 130 g biljnog sira

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u malo tople vode, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda dodajte maslinovo ulje i so i dobro promešajte, pa dodajte brašno malo po malo, uz mešanje. Umesite testo pa ga ostavite da "odmori" 15 minuta. Oklagijom razvucite testo na pobrašnjenoj površini. U jednoj činiji pomešajte paradajz sos i origano i promešajte, pa premažite razvučeno testo. Zatim pospite rendanim posnim sirom. Rolajte testo pa ga oštrim nožem isecite na pužiće širine 4-5 cm. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Zasebno sjedinite vegansku pavlaku sa kurkumom pa polovinom smese premažite pužiće. Pecite pužiće oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite i premažite drugom polovinom veganske smese. Onda dopecite još 12 minuta. 


Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading