POSNI PICA PUŽIĆI BOLJI NEGO IZ PEKARE Prave se lako, a razbijaju ukusom
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
Za testo
- 310 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 230 ml. tople vode
- 1 kašika šećera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 200 ml paradajza
- origano po ukusu
- 2 kašike veganske pavlake po ukusu
- prstohvat kurkume
- 130 g biljnog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u malo tople vode, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda dodajte maslinovo ulje i so i dobro promešajte, pa dodajte brašno malo po malo, uz mešanje. Umesite testo pa ga ostavite da "odmori" 15 minuta. Oklagijom razvucite testo na pobrašnjenoj površini. U jednoj činiji pomešajte paradajz sos i origano i promešajte, pa premažite razvučeno testo. Zatim pospite rendanim posnim sirom. Rolajte testo pa ga oštrim nožem isecite na pužiće širine 4-5 cm. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Zasebno sjedinite vegansku pavlaku sa kurkumom pa polovinom smese premažite pužiće. Pecite pužiće oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite i premažite drugom polovinom veganske smese. Onda dopecite još 12 minuta.
Možda vas zanima:
POHOVANE MASLINE ZA POČETAK POSTA Predjelo kome niko neće odoleti
Posne, a slasne, nema ko će im odoleti.
KEBINA RIBLJA ČORBA RASPAMETILA DOMAĆICE Kažu da od nje nema bolje
Pevač Dragan Kojić Keba nedavno je održao koncert u Sava centru čime je obeležio svoju višedecenijsku karijeru. Jednom prilikom je podelio recept za riblju čorbu koju sam pravi, a koju posebno vole supruga Olja i deca Igor i Nataša. Savršena za dane posta, kažu da joj po ukusu nema ravne.
POSNI PICA PUŽIĆI BEZ MEŠENJA TESTA Svaki zalogaj miluje nepca, a biće sočni i do 5 dana
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI PICA PUŽIĆI Mekani kao duša i slasni, smažu se za tren oka
Sočni i slasni, prste da poližete.
SLANI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Hrskavi i mekani, i dupla mera je malo
Savršeni kao brza grickalica ili užina.
POSNI PICA PUŽIĆI BOLJI NEGO IZ PEKARE Prave se lako, a razbijaju ukusom
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PITA SA JOGURTOM BOLJA NEGO IZ PEKARE A gotova dok pristavite kafu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KREMASTI KOLAČ IZ STARE JUGOSLAVIJE Nijedno slavlje nije moglo da prođe bez njega
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
KRMENADLE SA MEDOM I SOJA SOSOM Meso se lepi za prste, a ukus je za čistu desetku
Savršeno slatke i pikantne, pravićete stalno.
Komentari (0)