Hrskavi karfiol iz rerne s parmezanom i prezlama postaće vaše omiljeno jelo

alo.rs

11:30

Sezonski recepti 0

Hrskavi karfiol iz rerne poslužite uz neki blagi umak od pavlake, domaćeg kečapa ili pak kremastog sosa od sira - i uživajte u svakom zalogaju.

Hrskavi karfiol iz rerne s parmezanom i prezlama postaće vaše omiljeno jelo
Shutterstock

 

Hrskavi karfiol iz rerne

Sastojci:

100 g otopljenog putera

2 čena belog luka

100 g hlebnih mrvica

50 g parmezana

¼ kašičice bibera

¼ kašičice soli

1 mali karfiol

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pokrijte pleh papirom za pečenje. U činiji pomešajte otopljeni puter i seckani beli luk. U drugu stavite prezle, so, biber i rendani parmezan. Odvojite cvetove karfiola, umočite ih u puter, a zatim u prezle. Ređajte ih u pleh i pecite 25-30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading