Hrskavi karfiol iz rerne s parmezanom i prezlama postaće vaše omiljeno jelo
Hrskavi karfiol iz rerne poslužite uz neki blagi umak od pavlake, domaćeg kečapa ili pak kremastog sosa od sira - i uživajte u svakom zalogaju.
Hrskavi karfiol iz rerne
Sastojci:
100 g otopljenog putera
2 čena belog luka
100 g hlebnih mrvica
50 g parmezana
¼ kašičice bibera
¼ kašičice soli
1 mali karfiol
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pokrijte pleh papirom za pečenje. U činiji pomešajte otopljeni puter i seckani beli luk. U drugu stavite prezle, so, biber i rendani parmezan. Odvojite cvetove karfiola, umočite ih u puter, a zatim u prezle. Ređajte ih u pleh i pecite 25-30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)