Brzi a slasni SENDVIČ S PEČURKAMA kad vam ponestane ideja za zdravu večericu
Sendvič s pečurkama je vrlo jednostavan, ali i slastan obrok koji je gotov za svega desetak minuta.
Sendvič s pečurkama
Sastojci:
250 g pečuraka
1 kašika putera
6 grančica svežeg timijana
so
2 kriške hleba
1 kašika maslinovog ulja
4 kriške topljenog sira
½ limuna
5-6 zrna bibera, grubo zgnječenih
Priprema:
Na puter u tiganju na srednjoj vatri dinstajte očišćene i iseckane pečurke. Kad puste tečnost i ona ispari, a one poprime zlatnobraon boju po ivicama, posolite, dodajte listiće timijana, promešajte i sklonite sa vatre. Dok se pečurke peku, zagrejte rernu na 250 °C. Kriške hleba premažite maslinovim uljem, pa stavite sir i prebacite u zagrejanu rernu dok se sir ne otopi i postane hrskav. Izvadite iz rerne. Napravi sendvič. Pečurke poređajte na kriške hleba s topljenim sirom. Začinite biberom i nekoliko kapi limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Sendvic nikada nije zdrava vecera, ni bilo koji obrok.