NE TREBA VAM ROŠTILJ Ćevapi iz rerne prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Ručak koji svi obožavaju.
Sastojci:
Za ćevape:
1 kg mlevenog mesa
7-8 čenova belog luka
1 crni luk
2 kašičice sode bikarbone
3 kašičice soli
2 kašičice bibera
200 ml kisele vode
Za preliv:
300 ml piva
1 kašika suvog biljnog začina
2 kašičice bibera
½ kašičice suve mirođije
1 kašičica seckanog peršuna
50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan crni i beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)