NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
Sastojci:
½ kg lisnatog testa
3 tikvice
200 g šunkarice
300 g svežeg sira
3 jaja
origano
bosiljak
ruzmarin
maslinovo ulje
so
biber
Priprema: Omekšalo lisnato testo razvući oklagijom na 1,5 cm debljine i staviti na dno podmazane okrugle tepsije tako da krajevi prelaze preko ivice tepsije. Oljuštiti tikvice i iseći na kolutove, preliti maslinovim uljem, dodati biber, so, po prstohvat origana, bosiljka i ruzmarina i izmešati. U drugoj posudi umutiti jaja, dodati sir, iseckanu šunkaricu i izmešati. Na testo staviti pola tikvica, preko smesu od sira i jaja i odozgo ostatak tikvica. Ivice testa saviti ka unutra. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)