NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.

Sastojci:
Možda vas zanima:

BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.

SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.

½ kg lisnatog testa
3 tikvice
200 g šunkarice
300 g svežeg sira
3 jaja
origano
bosiljak
ruzmarin
maslinovo ulje
so
biber
Priprema: Omekšalo lisnato testo razvući oklagijom na 1,5 cm debljine i staviti na dno podmazane okrugle tepsije tako da krajevi prelaze preko ivice tepsije. Oljuštiti tikvice i iseći na kolutove, preliti maslinovim uljem, dodati biber, so, po prstohvat origana, bosiljka i ruzmarina i izmešati. U drugoj posudi umutiti jaja, dodati sir, iseckanu šunkaricu i izmešati. Na testo staviti pola tikvica, preko smesu od sira i jaja i odozgo ostatak tikvica. Ivice testa saviti ka unutra. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)