NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
Sastojci:
½ kg lisnatog testa
3 tikvice
200 g šunkarice
300 g svežeg sira
3 jaja
origano
bosiljak
ruzmarin
maslinovo ulje
so
biber
Priprema: Omekšalo lisnato testo razvući oklagijom na 1,5 cm debljine i staviti na dno podmazane okrugle tepsije tako da krajevi prelaze preko ivice tepsije. Oljuštiti tikvice i iseći na kolutove, preliti maslinovim uljem, dodati biber, so, po prstohvat origana, bosiljka i ruzmarina i izmešati. U drugoj posudi umutiti jaja, dodati sir, iseckanu šunkaricu i izmešati. Na testo staviti pola tikvica, preko smesu od sira i jaja i odozgo ostatak tikvica. Ivice testa saviti ka unutra. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)