BRZINSKI DORUČAK ILI VEČERA Rolat od samo 2 kore, a pun bogatog fila
Fil od pečuraka, šunkarice i kačkavlja čini ovaj rolat ukusnim obrokom ili predjelom.
Sastojci:
4 kore za pitu
500 g šampinjona
300 g šunkarice
100 g kačkavalja
3 kriške hleba
3 jaja + 1 za premazivanje
1 crni luk
Priprema:
Prodinstati iseckane šampinjone i luk, dodati šunku iseckanu na kockice i dinstati dok ne ispari voda koju puste pečurke. Ostaviti da se fil ohladi pa dodati narendan kačkavalj, izmrvljen hleb natopljen jajima i po ukusu so. Dobro izmešati. Jednu koru premazati uljem, staviti preko drugu koru, pa rasporediti fil i urolati. Napraviti dva rolata. Premazati umućenim, jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok rolat ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
SOČNA CARSKA PITA Jeftin i brz doručak od ostataka koje imate u frižideru
Ova pita je odličan izbor za brzi doručak, večeru, ali i posluženje za iznenadne goste.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)