VEČERA KOJA SE LAKO SPREMA Neodoljiva FILIJA je posebna vrsta pite koju ćete stalno jesti
Svima će se dopasti.
Filija
Sastojci:
500 g brašna
700 ml vode
3 jajeta
1 kašičica soli
300 g kajmaka
Priprema:
Od brašna, jaja, soli i vode zamesiti testo gušće nego za palačinke. Rernu zagrejati na maksimalnu temperaturu, a rešetku podići na najvišu poziciju. Tepsiju nauljiti, zagrejati, pa kutlačom sipati testo i ravnomerno rasporediti (kao palačinke), pa peći da porumeni. Izvaditi iz rerne, premazati kajmakom, pa odmah preliti novim slojem testa. Vratiti u rernu da se ispeče, pa pos tupak ponavljati, sve dok ima materijala. Prilikom pečenja treba isključiti donje grejače. Što više tankih slojeva testa ima, filija će biti lepša i ukusnija. Poslednju koru nije potrebno premazivati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNA ZA VREME POSTA Pita od povrća jedinstvenog ukusa
Zavoleće je svi ukućani.
KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
NEVEROVATNO UKUSNA! Pita od lisnatog testa sa tikvicama, šunkom i sirom, gotova je za tren!
Odlična je za doručak, a ako nešto ostane, možete da poslužite za večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)