VEČERA KOJA SE LAKO SPREMA Neodoljiva FILIJA je posebna vrsta pite koju ćete stalno jesti

Alo.rs

18:00

Sezonski recepti 0

Svima će se dopasti.

VEČERA KOJA SE LAKO SPREMA Neodoljiva FILIJA je posebna vrsta pite koju ćete stalno jesti
Shutterstock

Filija

Sastojci:

500 g brašna

700 ml vode

3 jajeta

1 kašičica soli

300 g kajmaka

Priprema:

Od brašna, jaja, soli i vode zamesiti testo gušće nego za palačinke. Rernu zagrejati na maksimalnu temperaturu, a rešetku podići na najvišu poziciju. Tepsiju nauljiti, zagrejati, pa kutlačom sipati testo i ravnomerno rasporediti (kao palačinke), pa peći da porumeni. Izvaditi iz rerne, premazati kajmakom, pa odmah preliti novim slojem testa. Vratiti u rernu da se ispeče, pa pos tupak ponavljati, sve dok ima materijala. Prilikom pečenja treba isključiti donje grejače. Što više tankih slojeva testa ima, filija će biti lepša i ukusnija. Poslednju koru nije potrebno premazivati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading