IDEJA ZA BRZI DORUČAK ILI VEČERU Starinska pita za svačiji džep
Mekana kao sunđer.
Pita od jaja
Sastojci:
500 g kora
500 g sira
6 jaja
80 ml ulja
700 ml mleka
so
3 kašike pavlake
Priprema:
Sve sastojke osim kora umutite žicom za jaja. So dodajte po želji. Kad se smesa napravi, na svaki list kore stavite 1,5 kutlača smese, pa je kašikom rasporedite po čitavom listu. Ako je tepsija uža, ređajte po pola lista. Ne sme biti mesta na kori gde nema smese. Pecite na 180 stepeni, negde oko sat vremena. Kad je gotova, izvadite je, malo poprskajte vodom i pokrijte čistom krpom. Posle je isecite na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UGREJTE SE OVOG HLADNOG DANA Supa koja podiže imunitet usled iznenadnog snega
Pažljivo je pripremite.
MADLENE, KOLAČIĆI UZ KAFU Napravite jednostavni ukusni francuski desert po receptu Jelene Stanojević
Francuski kuvari savetuju da testo kada se umuti odstoji, čak i preko noći.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)