PREDLOG ZA RUČAK Paprikaš sa svinjskim mesom, kuvano jelo za poželeti!
Starinsko jelo na kašiku koje svi vole.
Sastojci:
300 g svinjskog mesa
5 krompira
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašičica slatke začinske paprike
1 kašika brašna
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati iseckano meso i dinstati dok ne omekša. Umešati slatku začinsku papriku, iseckan krompir, šargarepu i preliti vodom da ogrezne. Poklopiti i kuvati oko jedan sat uz povremeno dolivanje vode. Nekoliko puta protresti šerpu, ali ne mešati. Kada krompir i meso omekšaju skloniti šerpu sa vatre. Brašno razmutiti u malo vode, dodati u šerpu i mešati kako se ne bi stvorile grudvice. Vratiti na ringlu, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati biljni začin i krčkati još desetak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
KUVANO JELO Paprikaš od svinjetine i krompira je izdašan, pa ćete imati spreman ručak i za sutra
Jednostavno jelo, a veoma ukusno.
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)