PREDLOG ZA RUČAK Paprikaš sa svinjskim mesom, kuvano jelo za poželeti!
Starinsko jelo na kašiku koje svi vole.
Sastojci:
300 g svinjskog mesa
5 krompira
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašičica slatke začinske paprike
1 kašika brašna
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk. Dodati iseckano meso i dinstati dok ne omekša. Umešati slatku začinsku papriku, iseckan krompir, šargarepu i preliti vodom da ogrezne. Poklopiti i kuvati oko jedan sat uz povremeno dolivanje vode. Nekoliko puta protresti šerpu, ali ne mešati. Kada krompir i meso omekšaju skloniti šerpu sa vatre. Brašno razmutiti u malo vode, dodati u šerpu i mešati kako se ne bi stvorile grudvice. Vratiti na ringlu, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati biljni začin i krčkati još desetak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
KUVANO JELO Paprikaš od svinjetine i krompira je izdašan, pa ćete imati spreman ručak i za sutra
Jednostavno jelo, a veoma ukusno.
RIZNICA VITAMINA Čorba od povrća je savršen miks koji čini ukusno jelo na kašiku
Jelo možete da obogatite dodavanjem i drugog povrća koje volite.
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)