NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
Sastojci:
300 g junetine
3 krompira
1 šolja zaleđenog graška
2 šargarepe
1 crni luk
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika brašna
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati malo vode i staviti da kuva dok omekša. Dodati meso, naliti vode i ostaviti da kuva 15 minuta. Dodati grašak, kuvati još 20 minuta. Izvaditi meso, dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti još vode da bude oko 3 litra. Dodati začine po ukusu. Meso odvojiti od kostiju pa vratiti u čorbu. Kada se sve skuva razmutiti brašno u malo vode i sipati u čorbu uz stalno mešanje. Kada prokuva kuvati još 5 minuta.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
JEDNOSTAVNA, A FINA Supa od šargarepe je jeftino, a ukusno čorbasto jelo
Ovakva supica će prijati stomaku posle uživanja u mesu tokom praznika.
JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza
Počastite se za pranike jagnjećom čorbom.
Prelepo toplo jelo na kašiku KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA I PANČETE
Čorbica koja je hranljiva i lepo zasiti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)