NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak

Trpeza/ V.V.

12:00

Zdravi zalogaji 0

U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.

jelo
Shutterstock

Sastojci:

300 g junetine

3 krompira

1 šolja zaleđenog graška

2 šargarepe

1 crni luk

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašika brašna

Priprema:

Iseckati crni luk, dodati malo vode i staviti da kuva dok omekša. Dodati meso, naliti vode i ostaviti da kuva 15 minuta. Dodati grašak, kuvati još 20 minuta. Izvaditi meso, dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti još vode da bude oko 3 litra. Dodati začine po ukusu. Meso odvojiti od kostiju pa vratiti u čorbu. Kada se sve skuva razmutiti brašno u malo vode i sipati u čorbu uz stalno mešanje. Kada prokuva kuvati još 5 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading