KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
Sastojci:
200 g mladih listova koprive
1 crni luk
2 šargarepe
2 krompira
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Koprivu operite u nekoliko voda. Na ulju kratko propržite što sitnije iseckan crni luk, pa dodajte iseckanu šargarepu. Posle dva minuta dodajte iseckanu koprivu, krompir I sipajte oko dva litra vode. Posolite o dodajte mlevenu papriku. Kuvajte dok krompir i kopriva omekšaju. Po potrebi dodajte još malo vode i začina.
Možda vas zanima:
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
JEDNOSTAVNA, A FINA Supa od šargarepe je jeftino, a ukusno čorbasto jelo
Ovakva supica će prijati stomaku posle uživanja u mesu tokom praznika.
Prelepo toplo jelo na kašiku KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA I PANČETE
Čorbica koja je hranljiva i lepo zasiti.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)