KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
Sastojci:
200 g mladih listova koprive
1 crni luk
2 šargarepe
2 krompira
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica soli
Priprema:
Koprivu operite u nekoliko voda. Na ulju kratko propržite što sitnije iseckan crni luk, pa dodajte iseckanu šargarepu. Posle dva minuta dodajte iseckanu koprivu, krompir I sipajte oko dva litra vode. Posolite o dodajte mlevenu papriku. Kuvajte dok krompir i kopriva omekšaju. Po potrebi dodajte još malo vode i začina.
Možda vas zanima:
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
JEDNOSTAVNA, A FINA Supa od šargarepe je jeftino, a ukusno čorbasto jelo
Ovakva supica će prijati stomaku posle uživanja u mesu tokom praznika.
Prelepo toplo jelo na kašiku KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA I PANČETE
Čorbica koja je hranljiva i lepo zasiti.
BORŠĆ Specijalitet ruske kuhinje slatkasto-kiselkastog ukusa, zamirisaće vam cela kuća
Jaka i mirisna, a cvekla joj daje crvenu boju.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)