Malo drugačije PUNJENE PAPRIKE iz rerne sa slaninom i jajima kao jednostavni zimski obrok
Bila bi prava šteta da zimaprođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.

Možda vas zanima:

SUPERBRZ RUČAK Iskoristite sezonu paprika i ajvara da napravite ove preukusne punjene lepotice
U nadjev možete dodati izrendanu i oceđenu tikvicu a takođe odlično ide i iseckani spanać.

Na Veliki petak jede se ručak na vodi a ove PUNJENE PAPRIKE SU KO STVORENE ZA OVAJ DAN
Ukoliko ste vernik koji se striktno pridržava pravila Vaskršnjeg posta, na Veliki petak trebalo bi se uzdržavati od hrane i pića do zalaska sunca.
Punjene paprike
Sastojci:
2 paprike
100 g mocarele
20 g svežeg vlašca ili mladog luka
4 velika jajeta
50 g naseckanog čedara
100 g sušene slanine
1 kašika soli
1 kašika crnog bibera
Priprema:
Paprike isecite napola, odstranite stabljiku i semenke. Prebacite ih u pleh tako da im unutrašnjost bude nagore. Svaku polovinu posolite i pobiberite. Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Mocarelu i polovinu vlašca ravnomerno rasporedite na četiri polovine. Potom razbijte po jaje u sredinu svake polovine. Po vrhu jaja pospite so, biber, slaninu, čedar i preostali vlašac. Pecite 15-20 minuta i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)