Malo drugačije PUNJENE PAPRIKE iz rerne sa slaninom i jajima kao jednostavni zimski obrok
Bila bi prava šteta da zimaprođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.
Punjene paprike
Sastojci:
2 paprike
100 g mocarele
20 g svežeg vlašca ili mladog luka
4 velika jajeta
50 g naseckanog čedara
100 g sušene slanine
1 kašika soli
1 kašika crnog bibera
Priprema:
Paprike isecite napola, odstranite stabljiku i semenke. Prebacite ih u pleh tako da im unutrašnjost bude nagore. Svaku polovinu posolite i pobiberite. Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Mocarelu i polovinu vlašca ravnomerno rasporedite na četiri polovine. Potom razbijte po jaje u sredinu svake polovine. Po vrhu jaja pospite so, biber, slaninu, čedar i preostali vlašac. Pecite 15-20 minuta i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak za celu porodicu koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPERBRZ RUČAK Iskoristite sezonu paprika i ajvara da napravite ove preukusne punjene lepotice
U nadjev možete dodati izrendanu i oceđenu tikvicu a takođe odlično ide i iseckani spanać.
Na Veliki petak jede se ručak na vodi a ove PUNJENE PAPRIKE SU KO STVORENE ZA OVAJ DAN
Ukoliko ste vernik koji se striktno pridržava pravila Vaskršnjeg posta, na Veliki petak trebalo bi se uzdržavati od hrane i pića do zalaska sunca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)