Malo drugačije PUNJENE PAPRIKE iz rerne sa slaninom i jajima kao jednostavni zimski obrok
Bila bi prava šteta da zimaprođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.
Punjene paprike
Sastojci:
2 paprike
100 g mocarele
20 g svežeg vlašca ili mladog luka
4 velika jajeta
50 g naseckanog čedara
100 g sušene slanine
1 kašika soli
1 kašika crnog bibera
Priprema:
Paprike isecite napola, odstranite stabljiku i semenke. Prebacite ih u pleh tako da im unutrašnjost bude nagore. Svaku polovinu posolite i pobiberite. Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni, dok ne omekšaju. Mocarelu i polovinu vlašca ravnomerno rasporedite na četiri polovine. Potom razbijte po jaje u sredinu svake polovine. Po vrhu jaja pospite so, biber, slaninu, čedar i preostali vlašac. Pecite 15-20 minuta i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPERBRZ RUČAK Iskoristite sezonu paprika i ajvara da napravite ove preukusne punjene lepotice
U nadjev možete dodati izrendanu i oceđenu tikvicu a takođe odlično ide i iseckani spanać.
Na Veliki petak jede se ručak na vodi a ove PUNJENE PAPRIKE SU KO STVORENE ZA OVAJ DAN
Ukoliko ste vernik koji se striktno pridržava pravila Vaskršnjeg posta, na Veliki petak trebalo bi se uzdržavati od hrane i pića do zalaska sunca.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)