ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Lagano letnje jelo koje krepi dušu i telo
Neodoljive i slasne, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 6 paprika suvih ili svežih
- 300 g tvrdog sira
- 2 jaja
- 2 kašike griza
- 1 paradajz (opciono)
- so i biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, Paprike operite pa im izvadite semenke. U jednoj posudi pomešajte sir, umućena jaja i griz. Posolite i pobiberite. Filujte paprike sirom, pa svaku zatvorite kolutom paradajza. Poređajte paprike u pleh obložen pek papirom, prelijte sa malo ulja i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
OVAKO MAKEDONCI PRAVE PUNJENE PAPRIKE Mekane i sočne, prosto miluju nepca
Zasitne i preukusne, po receptu bez mane.
PUNJENE PAPRIKE Klasik koji ne izlazi iz mode, a gotov za sat vremena, prste da poližete
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju na prvi zalogaj.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)