Ako vam je dosadio običan krompir-pire, isprobajte ovu pikantnu varijantu s ljutkastim ajvarom
Za pravu prolećnu aromu, u gotov pire s ajvarem možete umešati 2-3 naseckana mlada crna luka s percima.
Pikantni pire s ajvarom
Sastojci:
800 g krompira
50 g putera
1 kašika kisele pavlake
3 kašike ljutkastog ajvara
1 kašičica biozačina
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i iseckajte. Kuvajte u vodi dok ne omekđa, iscedite ga i izgnječite. Dodajte puter, pavlaku, ajvar i vegetu i sve dobro izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Kremast i vazdušast, a nema grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Vazdušaste tekstrure i bogatog ukusa, a nikad kremastiji
Najbolje služite uz ribu ili meso.
PIRE KROMPIR IZ SNOVA Totalno menja pravila igre u kuhinji
Nestaje sa stola čim se postavi.
PIRE KROMPIR Brz, preukusan, jednostavan i neverovatno kremast!
Najbolje služite uz meso.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)