Ručak za samo 15 minuta: DA, DOBRO STE PROČITALI! Rezanci s votkom i paradajzom biće vaš kec iz rukava

alo.rs

21:00

Sezonski recepti 0

Počastite se njžnom testeninom ušuškanom u bogati sos od votke, paradajza i pravlake.

Ručak za samo 15 minuta: DA, DOBRO STE PROČITALI! Rezanci s votkom i paradajzom biće vaš kec iz rukava
Shutterstock

 


Pijani rezanci

Sastojci:

200 g testenine

1 glavica crvenog luka 

2 čena belog luka

1 kašika koncentrata paradajza 

0,2 dl votke

2 dl pavlake za kuvanje

80 g rendanog parmezana

20 g putera

2 kašike maslinovog ulja

čili po želji 

so, biber

Priprema:

Crveni i beli luk sitno iseckati. Skuvajte testeninu al dente i saluvajte nešto tečnosti za sos. U tiganj staviti dve kašike maslinovog ulja i kada se zagreje dodati prvo seckani crveni luk, a zatim i beli luk. Dinstajte dok luk ne uvene. U dinstani luk dodajte 1 kašiku koncentrata paradajza, dobro promešajte. Kada se sastojci sjedine dodati 0,2 dl votke. Pustite da se sve kuva nekoliko minuta. U dobijenu smesu dodati 2 dl pavlake za kuvanje i kuvati na srednje visokoj temperaturi. Sos će se lepo zgusnuti. Začinite sos, posolite, pobiberite i pobiberite po želji i sve dobro promešajte. Dodajte oko 2 dl tečnosti u kojoj ste kuvali testeninu i ostavite da se krčka nekoliko minuta uz stalno mešanje. U sosu dodati prethodno skuvanu testeninu i ostaviti nekoliko minuta na niskoj temperaturi da se dinsta. Skloniti sa šporeta, dodati puter i posuti rendanim parmezanom i dobro izmešati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading