Ručak za samo 15 minuta: DA, DOBRO STE PROČITALI! Rezanci s votkom i paradajzom biće vaš kec iz rukava
Počastite se njžnom testeninom ušuškanom u bogati sos od votke, paradajza i pravlake.
Pijani rezanci
Sastojci:
200 g testenine
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
0,2 dl votke
2 dl pavlake za kuvanje
80 g rendanog parmezana
20 g putera
2 kašike maslinovog ulja
čili po želji
so, biber
Priprema:
Crveni i beli luk sitno iseckati. Skuvajte testeninu al dente i saluvajte nešto tečnosti za sos. U tiganj staviti dve kašike maslinovog ulja i kada se zagreje dodati prvo seckani crveni luk, a zatim i beli luk. Dinstajte dok luk ne uvene. U dinstani luk dodajte 1 kašiku koncentrata paradajza, dobro promešajte. Kada se sastojci sjedine dodati 0,2 dl votke. Pustite da se sve kuva nekoliko minuta. U dobijenu smesu dodati 2 dl pavlake za kuvanje i kuvati na srednje visokoj temperaturi. Sos će se lepo zgusnuti. Začinite sos, posolite, pobiberite i pobiberite po želji i sve dobro promešajte. Dodajte oko 2 dl tečnosti u kojoj ste kuvali testeninu i ostavite da se krčka nekoliko minuta uz stalno mešanje. U sosu dodati prethodno skuvanu testeninu i ostaviti nekoliko minuta na niskoj temperaturi da se dinsta. Skloniti sa šporeta, dodati puter i posuti rendanim parmezanom i dobro izmešati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
ČUDESA OD BELOG MESA Sočna jela od čorbe do rolnica, biramo samo ono najlepše
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Komentari (0)