Ručak za samo 15 minuta: DA, DOBRO STE PROČITALI! Rezanci s votkom i paradajzom biće vaš kec iz rukava
Počastite se njžnom testeninom ušuškanom u bogati sos od votke, paradajza i pravlake.

Pijani rezanci
Sastojci:
200 g testenine
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
0,2 dl votke
2 dl pavlake za kuvanje
80 g rendanog parmezana
20 g putera
2 kašike maslinovog ulja
čili po želji
so, biber
Priprema:
Crveni i beli luk sitno iseckati. Skuvajte testeninu al dente i saluvajte nešto tečnosti za sos. U tiganj staviti dve kašike maslinovog ulja i kada se zagreje dodati prvo seckani crveni luk, a zatim i beli luk. Dinstajte dok luk ne uvene. U dinstani luk dodajte 1 kašiku koncentrata paradajza, dobro promešajte. Kada se sastojci sjedine dodati 0,2 dl votke. Pustite da se sve kuva nekoliko minuta. U dobijenu smesu dodati 2 dl pavlake za kuvanje i kuvati na srednje visokoj temperaturi. Sos će se lepo zgusnuti. Začinite sos, posolite, pobiberite i pobiberite po želji i sve dobro promešajte. Dodajte oko 2 dl tečnosti u kojoj ste kuvali testeninu i ostavite da se krčka nekoliko minuta uz stalno mešanje. U sosu dodati prethodno skuvanu testeninu i ostaviti nekoliko minuta na niskoj temperaturi da se dinsta. Skloniti sa šporeta, dodati puter i posuti rendanim parmezanom i dobro izmešati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)