Ručak za samo 15 minuta: DA, DOBRO STE PROČITALI! Rezanci s votkom i paradajzom biće vaš kec iz rukava
Počastite se njžnom testeninom ušuškanom u bogati sos od votke, paradajza i pravlake.
Pijani rezanci
Sastojci:
200 g testenine
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
0,2 dl votke
2 dl pavlake za kuvanje
80 g rendanog parmezana
20 g putera
2 kašike maslinovog ulja
čili po želji
so, biber
Priprema:
Crveni i beli luk sitno iseckati. Skuvajte testeninu al dente i saluvajte nešto tečnosti za sos. U tiganj staviti dve kašike maslinovog ulja i kada se zagreje dodati prvo seckani crveni luk, a zatim i beli luk. Dinstajte dok luk ne uvene. U dinstani luk dodajte 1 kašiku koncentrata paradajza, dobro promešajte. Kada se sastojci sjedine dodati 0,2 dl votke. Pustite da se sve kuva nekoliko minuta. U dobijenu smesu dodati 2 dl pavlake za kuvanje i kuvati na srednje visokoj temperaturi. Sos će se lepo zgusnuti. Začinite sos, posolite, pobiberite i pobiberite po želji i sve dobro promešajte. Dodajte oko 2 dl tečnosti u kojoj ste kuvali testeninu i ostavite da se krčka nekoliko minuta uz stalno mešanje. U sosu dodati prethodno skuvanu testeninu i ostaviti nekoliko minuta na niskoj temperaturi da se dinsta. Skloniti sa šporeta, dodati puter i posuti rendanim parmezanom i dobro izmešati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)