Ručak gotov samo za 20 minuta: Recept za špagete s paradajzom i bosiljkom iz jednog lonca
Umesto da tjsteninu kuvate u jednom loncu, a sos u drugom, u ovom receptu sve se kuva u jednom loncu, što znatno olakšava pripremu i štedi vreme.
Špageti s paradajzom i bosiljkom
Sastojci:
1 l supe od kocke
1/2 kg špageta
250 g prepolovljenih čeri paradajza
1 mala glavica žutog luka
2 gnječena čena belog luka
5 listova svežeg bosiljka
½ kašičice mlevene crvene paprike
so, sveže mleveni crni biber
malo sveže rendanog parmezana
Priprema:
U velikom loncu za rernu ili supu sa čvrstim poklopcem pomešajte temeljac od povrća, špagete, paradajz, crni luk, beli luk, bosiljak i mlevene ljuspice crvene paprike. Pustite da provri na srednjoj vatri, a zatim poklopite i smanjite toplotu na nisku. Kuvajte, često mešajući, dok se sva tečnost ne upije i testenina skuva, 13 do 15 minuta. Posolite i pobiberite. Poslužite posuto parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)