Ručak gotov samo za 20 minuta: Recept za špagete s paradajzom i bosiljkom iz jednog lonca
Umesto da tjsteninu kuvate u jednom loncu, a sos u drugom, u ovom receptu sve se kuva u jednom loncu, što znatno olakšava pripremu i štedi vreme.
Špageti s paradajzom i bosiljkom
Sastojci:
1 l supe od kocke
1/2 kg špageta
250 g prepolovljenih čeri paradajza
1 mala glavica žutog luka
2 gnječena čena belog luka
5 listova svežeg bosiljka
½ kašičice mlevene crvene paprike
so, sveže mleveni crni biber
malo sveže rendanog parmezana
Priprema:
U velikom loncu za rernu ili supu sa čvrstim poklopcem pomešajte temeljac od povrća, špagete, paradajz, crni luk, beli luk, bosiljak i mlevene ljuspice crvene paprike. Pustite da provri na srednjoj vatri, a zatim poklopite i smanjite toplotu na nisku. Kuvajte, često mešajući, dok se sva tečnost ne upije i testenina skuva, 13 do 15 minuta. Posolite i pobiberite. Poslužite posuto parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)