Ukus i boja koji razoružavaju već pri prvom susretu NAMAZ OD CVEKLE
Mozete koristiti svežu cveklu, kuvanu, pečenu ili ukiseljenu a ako ne volite fetu, zamenite je sitnim sirom.

Namaz od cvekle i fete
Sastojci:
3 cvekle
140 g feta sira
2 kašike limunovog soka
2 kašike rendane limunove kore
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 seckani čen belog luka
Priprema
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite papir za pečenje na lim za pečenje. Stavite cveklu u foliju i pecite 35 do 45 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Sve sastojke, osim ulja, stavite u blender i dobro izmešajte. Polako sipajte ulje i nastavite da mešate dok smesa ne postane kompaktna. Poslužite uz integralni hleb ili krekere.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KROFNE SA DŽEMOM OD KAJSIJA Mekane i vazdušaste, po receptu bez mane
Toliko su ukusne da ćete biti oduševljeni.

KUPUSNIK Pita koja greje dušu i telo, a posna
Dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.

SLASNE POGAČICE SA KAJMAKOM Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Prave se lako, a sočne i slasne.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečene prilike, prste da poližete
Ako volite kokos, čupavce ćete obožavati.
Komentari (0)