Ukus i boja koji razoružavaju već pri prvom susretu NAMAZ OD CVEKLE

alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Mozete koristiti svežu cveklu, kuvanu, pečenu ili ukiseljenu a ako ne volite fetu, zamenite je sitnim sirom.

Ukus i boja koji razoružavaju već pri prvom susretu NAMAZ OD CVEKLE
Shutterstock

 

Namaz od cvekle i fete

Sastojci:

3 cvekle

140 g feta sira

2 kašike limunovog soka

2 kašike rendane limunove kore

2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 seckani čen belog luka

Priprema

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Stavite papir za pečenje na lim za pečenje. Stavite cveklu u foliju i pecite 35 do 45 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Sve sastojke, osim ulja, stavite u blender i dobro izmešajte. Polako sipajte ulje i nastavite da mešate dok smesa ne postane kompaktna. Poslužite uz integralni hleb ili krekere.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading