PUNJENO TESTO S KROMPIROM Bez mleka i bez kvasca, kuva se u vodi a ukus je bez premca
Ukusan starinski recept koji će okupiti srećnu porodicu za stolom.
Testo punjeno krompirom
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jaja
1 prstohvam soli
Za punjenje:
500 g krompira
1 jaje
80 g rendanog parmezana
peršun
Priprema:
Za testo pomešati 300 g brašna sa 3 jajeta, prstohvatom soli i 2 kašike vode. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u krpu i ostavite da odstoji pola sata. Pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte testo na željenu debljinu i oblik po želji. Razvaljajte ga u tanak pleh koji ćete staviti na pamučnu krpu. Krompir skuvati, oljuštiti i mikserom samleti u kašu. Pire pomešajte s jajetom, šakom kačkavalja, vezom seckanog peršuna, solju i biberom. Nazubljenim nožem isecite testo na pravougaonike veličine 5 x 10 cm. Na svaki pravougaonik stavite lopticu fila, preklopite, zalepite ivice, pobrašnite i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite torteline i začinite kečapom i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i vazdušaste i neće se lepiti za tiganj
Dodajte ovaj sastojak i palačinke će biti savršene.
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.
DODAJTE OVO U TESTO Kiflice će biti sveže i treći dan, a nije soda bikarbona
Sastojak koji će učiniti da pecivo bude mekano danima, a ima ga svaka domaćica.
PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)