PUNJENO TESTO S KROMPIROM Bez mleka i bez kvasca, kuva se u vodi a ukus je bez premca
Ukusan starinski recept koji će okupiti srećnu porodicu za stolom.
Testo punjeno krompirom
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jaja
1 prstohvam soli
Za punjenje:
500 g krompira
1 jaje
80 g rendanog parmezana
peršun
Priprema:
Za testo pomešati 300 g brašna sa 3 jajeta, prstohvatom soli i 2 kašike vode. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u krpu i ostavite da odstoji pola sata. Pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte testo na željenu debljinu i oblik po želji. Razvaljajte ga u tanak pleh koji ćete staviti na pamučnu krpu. Krompir skuvati, oljuštiti i mikserom samleti u kašu. Pire pomešajte s jajetom, šakom kačkavalja, vezom seckanog peršuna, solju i biberom. Nazubljenim nožem isecite testo na pravougaonike veličine 5 x 10 cm. Na svaki pravougaonik stavite lopticu fila, preklopite, zalepite ivice, pobrašnite i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite torteline i začinite kečapom i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)