PUNJENO TESTO S KROMPIROM Bez mleka i bez kvasca, kuva se u vodi a ukus je bez premca

Ivana Vujnović

08:00

Sezonski recepti 0

Ukusan starinski recept koji će okupiti srećnu porodicu za stolom.

Testo punjeno krompirom u paradajz sosu
Shutterstock

 

Testo punjeno krompirom 

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna

3 jaja

1 prstohvam soli 

Za punjenje:

500 g krompira

1 jaje

80 g rendanog parmezana

peršun

Priprema:

Za testo pomešati 300 g brašna sa 3 jajeta, prstohvatom soli i 2 kašike vode. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u krpu i ostavite da odstoji pola sata. Pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte testo na željenu debljinu i oblik po želji. Razvaljajte ga u tanak pleh koji ćete staviti na pamučnu krpu. Krompir skuvati, oljuštiti i mikserom samleti u kašu. Pire pomešajte s jajetom, šakom kačkavalja, vezom seckanog peršuna, solju i biberom. Nazubljenim nožem isecite testo na pravougaonike veličine 5 x 10 cm. Na svaki pravougaonik stavite lopticu fila, preklopite, zalepite ivice, pobrašnite i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite torteline i začinite kečapom i pospite parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading