PUNJENO TESTO S KROMPIROM Bez mleka i bez kvasca, kuva se u vodi a ukus je bez premca
Ukusan starinski recept koji će okupiti srećnu porodicu za stolom.

Testo punjeno krompirom
Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jaja
1 prstohvam soli
Za punjenje:
500 g krompira
1 jaje
80 g rendanog parmezana
peršun
Priprema:
Za testo pomešati 300 g brašna sa 3 jajeta, prstohvatom soli i 2 kašike vode. Od testa oblikujte loptu, umotajte je u krpu i ostavite da odstoji pola sata. Pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte testo na željenu debljinu i oblik po želji. Razvaljajte ga u tanak pleh koji ćete staviti na pamučnu krpu. Krompir skuvati, oljuštiti i mikserom samleti u kašu. Pire pomešajte s jajetom, šakom kačkavalja, vezom seckanog peršuna, solju i biberom. Nazubljenim nožem isecite testo na pravougaonike veličine 5 x 10 cm. Na svaki pravougaonik stavite lopticu fila, preklopite, zalepite ivice, pobrašnite i kuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite torteline i začinite kečapom i pospite parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)