UKUSAN I JEFTIN RUČAK Fantastičan đuveč sa kobasicom, spreman za 20 minuta
Kad nemam puno vremena za pripremu hrane, pa se na to poklopi i “visok datum” pribegnem ovako nekim jelima koja se brzo naprave i ne isteruju mi puno novca iz novčanika
Sastojci:
1 glavica crnog luka1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
a ravna kašika suvog začina
300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
2 čaše ili šolje pirinča
so, biber, peršunov list
50 – 100 ml ulja
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta. Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač. Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri. Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari. Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano. Prijatno.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)