UKUSAN I JEFTIN RUČAK Fantastičan đuveč sa kobasicom, spreman za 20 minuta
Kad nemam puno vremena za pripremu hrane, pa se na to poklopi i “visok datum” pribegnem ovako nekim jelima koja se brzo naprave i ne isteruju mi puno novca iz novčanika
Sastojci:
1 glavica crnog luka1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
a ravna kašika suvog začina
300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
2 čaše ili šolje pirinča
so, biber, peršunov list
50 – 100 ml ulja
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta. Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač. Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri. Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari. Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano. Prijatno.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)