PAPRIKE PUNJENE SPANAĆEM I 3 VRSTE SIRA Ova fantastična kombinacija će vas oduševiti, prava harmonija ukusa
Umesto da paprike napunite samo sirom, dodajte i spanać. Oduševićete se.
Lagan i jednostavan ručak je odličan kada su napolju vrućine, a upravo takav su i paprike punjene sa 3 vrste sira i spanaćem.
Napravićete baš brzo, a ako poslužite sa salatom biće vam sasvim dovoljno. Čak i oni koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa neće odoleti ovako dobrom jelu.
Sastojci:
2 velike paprike
200 g rikota sira
1 manji crni luk
1 jaje
45 g parmezana
50 g mocarela sira
150 g spanaća
peršun
Priprema:
Paprike presecite na pola i izvadite koštice.
Zatim u činiji pomešajte secakni crni luk, rikota sir, jaje, parmezan, rendanu mocarelu i spanać koji ste prethodno propržili na malo maslinovog ulja.
Dobro sjedinite.
Stavite polutke paprika u nauljenu tepsiju, a zatim i njih nauljite i posolite.
Napunite paprike smesom, pa pospite parmezanom.
Pecite na 180°C oko 30-35 minuta.
Ukrasite svežim peršunom.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)