PIKANTNI GULAŠ SA TESTENINOM Jelo koje će okupiti porodicu oko stola, jer ga svi vole!
Ukusan ručak koji će se pojesti dok se okrenete.
Sastojci:
400 g testenine
300 g svinjskog mesa
100 g kačkavalja
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 šargarepa
2 paradajza
3 šolje vode
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice bibera
1 kašika gustina
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Isecite meso na kockice i dinstajte na malo ulja. Isecite crni luk, šargarepu i paradajz i dodajte u meso kad se malo proprži. Sipajte vodu, poklopite i sinstajte oko 1 sat. Po potrebi dodajte vodu. Kada se skuva meso, dodajte so, biljni začin i biber. U malo vode razmutite gustin i mlevenu papriku, pa dodajte u gulaš i kuvajte dok se ne zgusne. Skuvajte testeninu sa malo ulja i soli. Procedite narendajte kačkavalj i izmešajte. U tanjir sipajte testeninu i preko gulaš.
Možda vas zanima:
JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.
RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte poslužite uz sos od paradajza, pire krompir ili bareno povrće.
RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE Sočno i mekano meso, spremite se odmah za dodatak!
Lovačke šnicle se služe uz pire krompir.
OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mirišljava sočna piletina sa limunom
Odličan spoj mesa i citrusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)