JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano

Trpeza/ V.V.

10:30

Sezonski recepti 0

Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.

JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa za gulaš

3 krompira

3 šargarepe

100 g zamrznutog ili svežeg graška

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

1/2 kašičice suvog timijana

4 kašike soka od paradajza

1 kašika vorčester sosa

50 ml crnog vina

1 kašika brašna

1 l bujona od povrća

2 kašičice soli

1 kašičica mlevenog bibera

1 list lovora

1 kašičica naseckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Posolite meso koje ste isekli na kockice. Na malo zagrejanog ulja u loncu koji može u rernu propržite meso sa svih strana dok ne poprimi smeđu boju, pa ga izvadite na tanjir. U istu tepsiju stavite iseckana oba luka i šargarepu i dinstajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte timijan, sok od paradajza i vorčester sos i kuvajte dok šargarepa malo ne omekša, oko 2-3 minuta. Dodajte crno vino i kuvajte dok ne ispari. Dodajte brašno, promešajte, a zatim ulijte bujon i mešajte dok se brašno ne razmuti i počne da se zgušnjava. Vratite meso, ubacite oljušten i iseckan krompir, grašak i lovor. Po potrebi dodajte još bujona. Pustite da provri pa smanjite temperaturu i kuvajte još 5-6 minuta. Ako je potrebno, dodatno začinite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni oko 1,5 sat, odnosno dok meso potpuno ne omekša.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading