JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.
![JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano](/data/images/2023-05-27/55792_gulas-iz-rerne-shutterstock-1013000491_f.jpg?timestamp=1685224800)
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa za gulaš
3 krompira
3 šargarepe
100 g zamrznutog ili svežeg graška
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1/2 kašičice suvog timijana
4 kašike soka od paradajza
1 kašika vorčester sosa
50 ml crnog vina
1 kašika brašna
1 l bujona od povrća
2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 list lovora
1 kašičica naseckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Posolite meso koje ste isekli na kockice. Na malo zagrejanog ulja u loncu koji može u rernu propržite meso sa svih strana dok ne poprimi smeđu boju, pa ga izvadite na tanjir. U istu tepsiju stavite iseckana oba luka i šargarepu i dinstajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte timijan, sok od paradajza i vorčester sos i kuvajte dok šargarepa malo ne omekša, oko 2-3 minuta. Dodajte crno vino i kuvajte dok ne ispari. Dodajte brašno, promešajte, a zatim ulijte bujon i mešajte dok se brašno ne razmuti i počne da se zgušnjava. Vratite meso, ubacite oljušten i iseckan krompir, grašak i lovor. Po potrebi dodajte još bujona. Pustite da provri pa smanjite temperaturu i kuvajte još 5-6 minuta. Ako je potrebno, dodatno začinite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni oko 1,5 sat, odnosno dok meso potpuno ne omekša.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-23/61362_gulas-shutterstock-198853892_f.jpg)
SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!
Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-08-04/60567_gulas-shutterstock-1279469401_f.jpg)
PIKANTNI GULAŠ SA TESTENINOM Jelo koje će okupiti porodicu oko stola, jer ga svi vole!
Ukusan ručak koji će se pojesti dok se okrenete.
![JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!](/data/images/2023-06-28/58080_madarski-gulas-perkelt-shutterstock-1434770384_f.jpg)
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
![PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima](/data/images/2023-05-10/54154_gulas-shutterstock-1927142054_f.jpg)
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)