JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.
Sastojci:
1 kg svinjskog mesa za gulaš
3 krompira
3 šargarepe
100 g zamrznutog ili svežeg graška
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1/2 kašičice suvog timijana
4 kašike soka od paradajza
1 kašika vorčester sosa
50 ml crnog vina
1 kašika brašna
1 l bujona od povrća
2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 list lovora
1 kašičica naseckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Posolite meso koje ste isekli na kockice. Na malo zagrejanog ulja u loncu koji može u rernu propržite meso sa svih strana dok ne poprimi smeđu boju, pa ga izvadite na tanjir. U istu tepsiju stavite iseckana oba luka i šargarepu i dinstajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte timijan, sok od paradajza i vorčester sos i kuvajte dok šargarepa malo ne omekša, oko 2-3 minuta. Dodajte crno vino i kuvajte dok ne ispari. Dodajte brašno, promešajte, a zatim ulijte bujon i mešajte dok se brašno ne razmuti i počne da se zgušnjava. Vratite meso, ubacite oljušten i iseckan krompir, grašak i lovor. Po potrebi dodajte još bujona. Pustite da provri pa smanjite temperaturu i kuvajte još 5-6 minuta. Ako je potrebno, dodatno začinite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni oko 1,5 sat, odnosno dok meso potpuno ne omekša.
Možda vas zanima:
SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!
Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.
PIKANTNI GULAŠ SA TESTENINOM Jelo koje će okupiti porodicu oko stola, jer ga svi vole!
Ukusan ručak koji će se pojesti dok se okrenete.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)