SPREMITE PUNJENU PAPRIKU SA PRŽENOM DIMLJENOM SLANINOM Isprobajte novi ukus prema sledećem receptu
Napravite punjenu papriku na potpuno drugačiji način
Potrebno je da ovom tradicionalnom jelu, dodate jedan sastojak, koji će mu dati potpuno drugačiji ukus.
Potrebno je:
- Paprike babure
- 600 gr mlevenog mesa
- 150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
- 50 gr. opranog pirinča obarenog
- 2 jaje
- crvena mlevena paprika
- ml. biber
- soli ..ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk.Dodati seckan beli luk.Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost. Dodati obaren pirinač, a mlevenu papriku posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti.
Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u plepodmazan pleh.U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.
Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min.Pokriti folijom pred kraj otkriti da porumene.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)