SPREMITE PUNJENU PAPRIKU SA PRŽENOM DIMLJENOM SLANINOM Isprobajte novi ukus prema sledećem receptu
Napravite punjenu papriku na potpuno drugačiji način
Potrebno je da ovom tradicionalnom jelu, dodate jedan sastojak, koji će mu dati potpuno drugačiji ukus.
Potrebno je:
- Paprike babure
- 600 gr mlevenog mesa
- 150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
- 50 gr. opranog pirinča obarenog
- 2 jaje
- crvena mlevena paprika
- ml. biber
- soli ..ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk.Dodati seckan beli luk.Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost. Dodati obaren pirinač, a mlevenu papriku posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti.
Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u plepodmazan pleh.U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.
Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min.Pokriti folijom pred kraj otkriti da porumene.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)