SPREMITE PUNJENU PAPRIKU SA PRŽENOM DIMLJENOM SLANINOM Isprobajte novi ukus prema sledećem receptu
Napravite punjenu papriku na potpuno drugačiji način
Potrebno je da ovom tradicionalnom jelu, dodate jedan sastojak, koji će mu dati potpuno drugačiji ukus.
Potrebno je:
- Paprike babure
- 600 gr mlevenog mesa
- 150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
- 50 gr. opranog pirinča obarenog
- 2 jaje
- crvena mlevena paprika
- ml. biber
- soli ..ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml. kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk.Dodati seckan beli luk.Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost. Dodati obaren pirinač, a mlevenu papriku posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti.
Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u plepodmazan pleh.U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.
Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min.Pokriti folijom pred kraj otkriti da porumene.
AKO TESTO NIJE NARASLO NEMOJTE DA GA BACATE Dodajte ovaj jedan ključni sastojak i sve će biti u redu
Ako ovaj sastojak dodate u testo koje nije naraslo, biće potrebno samo da ga premesite.
PRINCES KROFNE Starinska poslastica koja vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju
Ovakve do sada niste jeli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
Komentari (0)