SPOLJA HRSKAVE A KAD ZAGRIZEŠ CURI FIL OD SIRA Rolnice od tikvica punjene pršutom i kačkavaljem su ekstaza za sva čula

Ivana Vujnović

08:00

Sezonski recepti 0

Sezona tikvica je u punom jeku i mi obožavamo da ih vidimo u svim mogućim slanim izdanjima. Ove rolnice s kačkavaljem i šunkom su nam privukle pažnju jer su jednostavne za pripremu a dok smo gledali video s pripremom već nam je išla voda na usta.

Rolnice od tikvica punjene pršutom i kačkavaljem
Printscreen/Instagram

 

Rolnice od tikvica punjene pršutom i kačkavaljem

Sastojci:

2 tikvice

120 g pršute (ili šunke, pečenice)

100 g kačkavalja (ili mocarele)

100 g parmezana (ili rendanog kačkavalja)

100 g prezli

ulje

so, biber

Priprema:

Tikvice osecite na nastavku od rendeta da dobijete tanke slajsove. Pomešajte prezle i parmezan. Ulje posolite i pobiberite. Utimajte po 2 preklopljena slajsa tikvice kao što je prikazano u donjem videu i prvo dobro namočite u ulje pa s obe strane utapkajte u prezle s parmezanom. Na tikvicu stavite krišku kačkavalja pa krišku šunke i pažljivo urolajte. U namazan vatrostalni sud ređajte rolnice od tikvica tako da se ne preture. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-30 minuta.

 

 

Komentari (0)

Loading