SPOLJA HRSKAVE A KAD ZAGRIZEŠ CURI FIL OD SIRA Rolnice od tikvica punjene pršutom i kačkavaljem su ekstaza za sva čula
Sezona tikvica je u punom jeku i mi obožavamo da ih vidimo u svim mogućim slanim izdanjima. Ove rolnice s kačkavaljem i šunkom su nam privukle pažnju jer su jednostavne za pripremu a dok smo gledali video s pripremom već nam je išla voda na usta.
Rolnice od tikvica punjene pršutom i kačkavaljem
Sastojci:
2 tikvice
120 g pršute (ili šunke, pečenice)
100 g kačkavalja (ili mocarele)
100 g parmezana (ili rendanog kačkavalja)
100 g prezli
ulje
so, biber
Priprema:
Tikvice osecite na nastavku od rendeta da dobijete tanke slajsove. Pomešajte prezle i parmezan. Ulje posolite i pobiberite. Utimajte po 2 preklopljena slajsa tikvice kao što je prikazano u donjem videu i prvo dobro namočite u ulje pa s obe strane utapkajte u prezle s parmezanom. Na tikvicu stavite krišku kačkavalja pa krišku šunke i pažljivo urolajte. U namazan vatrostalni sud ređajte rolnice od tikvica tako da se ne preture. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-30 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)