BRZO LAKO UKUSNO Trapist štanglice su omiljena grickalica svih uzrasta od 7 do 77
Trapist štanglice su jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta ili, što je još bolje, uz kriglu piva.
Trapist štanglice
Sastojci:
125 g putera
125 g svinjske masti
150 g rendanog trapista
2 kašičice soli
500 g brašna tip-500
2 dl milerama
2 srednja jajeta
rendani trapist (ili tvrdi ovčji sir)
1 jaje za premazivanje
Priprema:
U činijui pomešajte kockice putera i dodajte mast. Zatim dodajte prosejano brašno i izmrvite sastojke prstima da dobijete masu poput prezli. Dodajte rendani trapist i so, promešajte te ubacite jaja i mileram. Umesite testo pa ga podelite na 4 jednaka dela. Rastanjite ih oklagijom na debljinu 1 cm i uvijte u providnu foliju. Stavite u frižider na najmanje tri sata, a najbolje peko noći. Izvadite testo, jedno po jedno iz frižidera, skinite foliju, premažite ga ulupanim jajetom, pospite narendanim trapistom i iseckajte na uske štangle, oštrim nožem. Ređajte štangle u tepsiju prekrivenu pek-papirom, i pecite ih 5 minuta na 220 stepeni.
Od ove količine testa dobićete oko četiri tepsije fenomenalnih grickalica.
PITA PICA Brzi zalogajčići pogodni za doručak ili večeru, najbolje služite uz šolju jogurta
Slasno pecivo u spoju dva omiljena jela, pice i pite.
AKO JE DŽEM SUVIŠE REDAK URADITE OVO 5 korisnih načina kako da se odmah zgusne, bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
ŠPANSKI OMLET BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju kajgane i krompira, pravićete stalno
Omlet za gurmane i one izbirljive, prste da poližete.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
Komentari (0)