BRZO LAKO UKUSNO Trapist štanglice su omiljena grickalica svih uzrasta od 7 do 77

Trpeza/I.V.

13:07

Sezonski recepti 0

Trapist štanglice su jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta ili, što je još bolje, uz kriglu piva.

Trapist štanglice
Shutterstock

 

Trapist štanglice

Sastojci:

125 g putera

125 g svinjske masti

150 g rendanog trapista

2 kašičice soli

500 g brašna tip-500

2 dl milerama

2 srednja jajeta

rendani trapist (ili tvrdi ovčji sir)

1 jaje za premazivanje

Priprema:

U činijui pomešajte kockice putera i dodajte mast. Zatim dodajte prosejano brašno i izmrvite sastojke prstima da dobijete masu poput prezli. Dodajte rendani trapist i so, promešajte te ubacite jaja i mileram. Umesite testo pa ga podelite na 4 jednaka dela. Rastanjite ih oklagijom na debljinu 1 cm i uvijte u providnu foliju. Stavite u frižider na najmanje tri sata, a najbolje peko noći. Izvadite testo, jedno po jedno iz frižidera, skinite foliju, premažite ga ulupanim jajetom, pospite narendanim trapistom i iseckajte na uske štangle, oštrim nožem. Ređajte štangle u tepsiju prekrivenu pek-papirom, i pecite ih 5 minuta na 220 stepeni.
Od ove količine testa dobićete oko četiri tepsije fenomenalnih grickalica.

Komentari (0)

Loading