BRZO LAKO UKUSNO Trapist štanglice su omiljena grickalica svih uzrasta od 7 do 77
Trapist štanglice su jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta ili, što je još bolje, uz kriglu piva.
Trapist štanglice
Sastojci:
125 g putera
125 g svinjske masti
150 g rendanog trapista
2 kašičice soli
500 g brašna tip-500
2 dl milerama
2 srednja jajeta
rendani trapist (ili tvrdi ovčji sir)
1 jaje za premazivanje
Priprema:
U činijui pomešajte kockice putera i dodajte mast. Zatim dodajte prosejano brašno i izmrvite sastojke prstima da dobijete masu poput prezli. Dodajte rendani trapist i so, promešajte te ubacite jaja i mileram. Umesite testo pa ga podelite na 4 jednaka dela. Rastanjite ih oklagijom na debljinu 1 cm i uvijte u providnu foliju. Stavite u frižider na najmanje tri sata, a najbolje peko noći. Izvadite testo, jedno po jedno iz frižidera, skinite foliju, premažite ga ulupanim jajetom, pospite narendanim trapistom i iseckajte na uske štangle, oštrim nožem. Ređajte štangle u tepsiju prekrivenu pek-papirom, i pecite ih 5 minuta na 220 stepeni.
Od ove količine testa dobićete oko četiri tepsije fenomenalnih grickalica.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)