BRZO LAKO UKUSNO Trapist štanglice su omiljena grickalica svih uzrasta od 7 do 77
Trapist štanglice su jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta ili, što je još bolje, uz kriglu piva.
Trapist štanglice
Sastojci:
125 g putera
125 g svinjske masti
150 g rendanog trapista
2 kašičice soli
500 g brašna tip-500
2 dl milerama
2 srednja jajeta
rendani trapist (ili tvrdi ovčji sir)
1 jaje za premazivanje
Priprema:
U činijui pomešajte kockice putera i dodajte mast. Zatim dodajte prosejano brašno i izmrvite sastojke prstima da dobijete masu poput prezli. Dodajte rendani trapist i so, promešajte te ubacite jaja i mileram. Umesite testo pa ga podelite na 4 jednaka dela. Rastanjite ih oklagijom na debljinu 1 cm i uvijte u providnu foliju. Stavite u frižider na najmanje tri sata, a najbolje peko noći. Izvadite testo, jedno po jedno iz frižidera, skinite foliju, premažite ga ulupanim jajetom, pospite narendanim trapistom i iseckajte na uske štangle, oštrim nožem. Ređajte štangle u tepsiju prekrivenu pek-papirom, i pecite ih 5 minuta na 220 stepeni.
Od ove količine testa dobićete oko četiri tepsije fenomenalnih grickalica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)