MEKI KO DUŠA Uštipci bez kvasca i praška za pecivo, bez kapi ulja, a prave se stvarno začas
Iako vam je prva pomisao na uštipke mnogo masti, ako sledite ovaj recept dobićete smesu koja se pravi bez ulja a opet je ukusno i meko.
Uštipci bez kvasca
Sastojci:
4 jajeta
230 g brašna
300 ml mleka
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
Umutite jaja s malo soli, a potom dolijtemleko, te ubacite brašno i malo ulja. SKalupe za mafine poprskajte ovlaš ljem i preručite smesu za uštipe. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
Možda vas zanima:
BAKINI UŠTIPCI BUDE NOSTALGIJU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Savršeni uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
BRZI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja, a mekani i preukusni
Prave se lako, a pojedu brzo.
NAJLEPŠI UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, brzo su gotovi, a još brže nestanu iz činije!
Ovo je jedan od najbržih recepata, a dobićete mnogo uštipaka.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Spolja hrskavi, unutra mekani kao duša, a tajna je u jednom sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet
Ne postoji niko ko ne voli vruće uštipke. Uz pavlaku, sir ili krem, domaći džem ili šećer i cimet postaju najbolji doručak. Ovi naši su i praktični, jer se prave bez kvasca, ali sa jogurtom i gotovi su za tren.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)