NAJLEPŠI UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, brzo su gotovi, a još brže nestanu iz činije!
Ovo je jedan od najbržih recepata, a dobićete mnogo uštipaka.
Sastojci:
200 ml jogurta
200 g brašna
1 jaje
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašičica ruma
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Ulje, prah šećer
Priprema:
U manjoj šerpici zagrejte ulje da uštipci mogu da plivaju i ne dodiruju dno. Kada se zagreje, smanjite temperaturu na srednju jačinu ringle. Umutiti žicom jaje, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, so i rum, pa sjediniti. Dodati brašno i prašak za pecivo. Sjediniti, pa sipati testo u špric sa otvorom debljine prsta ili u kesu za zamrzivač, pa odseći jedan ćošak debljine prsta. Fritule istiskati iznad šerpe sa vrelim uljem. Kada izađe testo dužine jednake širini otvora, nožem preseći. Šerpu ne puniti da se fritule mogu lako okrenuti. Kada se isprže sa jedne strane, same se okrenu na drugu. Ili malo pomozite viljuškom. Kada porumene sa obe strane, vadite ih na ubrus. Gotove pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
NEKA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za brze uštipke, toliko mekane i ukusne da nestanu iz činije za tren!
Za pola sata imaćete doručak ili večeru na stolu.
Uštipci mogu biti gotovi za 5 minuta, ovo je jedan od najbržih recepata
Ovo je jedan od najbržih recepata za uštipke. Priprema je jednostavna i laka, probajte i uverite se sami.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)