NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

400 g glatkog brašna

250 ml jogurta

1 jaje

1/2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutite jogurt i jaje. Dodajte so, izmešajte, dodajte brašno i prašak za pecivo pa zamesite glatko testo. Na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte oklagijom na oko 5 milimetra debljine. Secite željeni oblik i pržite uštipke u zagrejanom ulju na srednje jakoj vatri s obe strane do smeđe boje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading