NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
Sastojci:
400 g glatkog brašna
250 ml jogurta
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jogurt i jaje. Dodajte so, izmešajte, dodajte brašno i prašak za pecivo pa zamesite glatko testo. Na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte oklagijom na oko 5 milimetra debljine. Secite željeni oblik i pržite uštipke u zagrejanom ulju na srednje jakoj vatri s obe strane do smeđe boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
NAJLEPŠI UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, brzo su gotovi, a još brže nestanu iz činije!
Ovo je jedan od najbržih recepata, a dobićete mnogo uštipaka.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
SUPER ZALOGAJI OD TESTA Recept za najmekše posne uštipke
Testo koje se pravi od nekoliko sastojaka koje imate u kući i brzo je gotovo.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)