GARANTOVANO PODIŽU RASPOLOŽENJE Mini pice od tortilja su genijalni zalogajčići o kojima će se još dugo pričati.

Trpeza/I.V.

15:33

Sezonski recepti 0

Mini pice u kojoj tortilja uspešno glumi dizano testo za picu obezbediće vam da bez puno truda dobijete fantastičan doručak ili večeru.

Pica tortilje
Shutterstock

 

Mini-pice od tortilje

Sastojci:

1,5 šoljice paradajz sosa (1 šolja = 250 ml)

rendani parmezan

prstohvat bibera

prstohvat soli

1 kašičica sitno iseckane crvene paprike

prstohvat origana

rendana mocarela

začinjena salame

Priprema:

Zagrejati rernu na 220 stepeni. Nauljite kalupe za mafine. Isecite krugove za tortilje i stavite ih u kalupe. U svaku dodajte paradajz sos, pa pospite mocarelom i željenom salamom i začinima. Pecite 10-12 minuta.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading