Za manje od 20 minuta dobićete mini-pice koje će garantovano da vam poprave raspoloženje
Mini pizze idealne su kao posluženje na druženjima s prijateljima, a možete ih pripremiti i za doručak ili večeru.
Mini-pica od tortilja
Sastojci:
1 1/2 šoljice paradajz sosa
rendani parmezan
1 prstohvat origana
rendana mocarela
feta
suva ljuta salama
tortilje
Priprema:
Rernu zagrejati na 220 stepeni. Nauljite kalupe za mafine. Isecite krugove za tortilje i stavite ih u kalupe. U svaku dodajte paradajz sos, pospite mocarelom i željenom salamom i začinite. Pecite 10-12 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)