NAJLEPŠI UŠTIPCI OD JABUKA Brzo se prave, ne upijaju ulje, a sve sastojke imate u kući

Vesna Vukadinović

15:30

Sezonski recepti 0

Uštipci od jabuka mogu da se jedu kao doručak, večera ili užina.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

4 jabuke

2 jaja

1/2 šolje (od 250 ml) gustog jogurta

2 šolje brašna 

1 prašak za pecivo

1 kašičica cimeta

4 kašike šećera

ulje

Priprema:

Umutite jaja i pomešajte s jogurtom. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Jabuke oljuštite i izrendajte. Pomešajte smesu od jaja s mešavinom od brašna pa dodajte izrendane jabuke. U tiganju ugrejte ulje, kašikom uzimajte testo, spljoštite ga malo da dobije oblik palačinke i pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Vadite palačinke na tanjir sa ubrusom kako bi upio ulje.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading