NAJLEPŠI UŠTIPCI OD JABUKA Brzo se prave, ne upijaju ulje, a sve sastojke imate u kući
Uštipci od jabuka mogu da se jedu kao doručak, večera ili užina.
Sastojci:
4 jabuke
2 jaja
1/2 šolje (od 250 ml) gustog jogurta
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
4 kašike šećera
ulje
Priprema:
Umutite jaja i pomešajte s jogurtom. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Jabuke oljuštite i izrendajte. Pomešajte smesu od jaja s mešavinom od brašna pa dodajte izrendane jabuke. U tiganju ugrejte ulje, kašikom uzimajte testo, spljoštite ga malo da dobije oblik palačinke i pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Vadite palačinke na tanjir sa ubrusom kako bi upio ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)