EM BRZO EM JEDNOSTAVNO Najhrskavije pohovane tikvice čiji recept se prenosi s generacije na generaciju
Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite tikvice, ali pohovane su ipak najbolje od svih.
Hrskave pohovane tikvice
Sastojci:
2 tikvice
100 g kačkavalja
3 jajeta
1 kašičica začina
1/2 kašičice slatke paprike
1/3 kašičice bibera
1/2 kašičice bosiljka
soli po ukusu
100 g prezli
1 kašika brašna
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta da otpuste tečnost. Jaja umutite pa u tu smesu ubacite začine i rizendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom. Oceđene tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se masnoća potpuno ocedi.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa
Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.
Komentari (0)