EM BRZO EM JEDNOSTAVNO Najhrskavije pohovane tikvice čiji recept se prenosi s generacije na generaciju

Trpeza/I.V.

18:01

Sezonski recepti 0

Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite tikvice, ali pohovane su ipak najbolje od svih.

Pohovane tikvice
Shutterstock

 

Hrskave pohovane tikvice

Sastojci:

2 tikvice

100 g kačkavalja

3 jajeta

1 kašičica začina

1/2 kašičice slatke paprike

1/3 kašičice bibera

1/2 kašičice bosiljka

soli po ukusu

100 g prezli

1 kašika brašna

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta da otpuste tečnost. Jaja umutite pa u tu smesu ubacite začine i rizendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom. Oceđene tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se masnoća potpuno ocedi.

Komentari (0)

Loading