EM BRZO EM JEDNOSTAVNO Najhrskavije pohovane tikvice čiji recept se prenosi s generacije na generaciju
Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite tikvice, ali pohovane su ipak najbolje od svih.
Hrskave pohovane tikvice
Sastojci:
2 tikvice
100 g kačkavalja
3 jajeta
1 kašičica začina
1/2 kašičice slatke paprike
1/3 kašičice bibera
1/2 kašičice bosiljka
soli po ukusu
100 g prezli
1 kašika brašna
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta da otpuste tečnost. Jaja umutite pa u tu smesu ubacite začine i rizendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom. Oceđene tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se masnoća potpuno ocedi.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)