ŠNICLE IZ RERNE Veoma mekane krmenadle u ukusnom sosu, a priprema vrlo jednostavna i brza

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Ručak za celu porodicu.

meso
Shutterstock

Sastojci:

4-5 krmenadli

1 crni luk

4 čena belog luka

1 kocka za supu

500 ml vrele vode

100 ml belog vina

10 kašika brašna

2 lista lovora

Priprema:

Šnicle oprati, osušiti papirnim ubrusom, istanjiti, posoliti po ukusu. Uvaljati u brašno i propržiti na malo ulja da porumene. Poređati ih u posudu podmazanu uljem i staviti lovor. U istom tiganju propržiti iseckan crni luk da omekša, dodati iseckan beli luk i 3 kašike brasna. U pola litra vode razmutiti kocku za supu i preliti luk i brašno u tiganju. Mešati da se malo zgusne i preliti krmenadle da ih potpuno prekrije sos. Sipati vino, pokriti posudu aluminijumskom folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i peći jos deset minuta.

Komentari (0)

Loading