ŠNICLE IZ RERNE Veoma mekane krmenadle u ukusnom sosu, a priprema vrlo jednostavna i brza
Ručak za celu porodicu.
Sastojci:
4-5 krmenadli
1 crni luk
4 čena belog luka
1 kocka za supu
500 ml vrele vode
100 ml belog vina
10 kašika brašna
2 lista lovora
Priprema:
Šnicle oprati, osušiti papirnim ubrusom, istanjiti, posoliti po ukusu. Uvaljati u brašno i propržiti na malo ulja da porumene. Poređati ih u posudu podmazanu uljem i staviti lovor. U istom tiganju propržiti iseckan crni luk da omekša, dodati iseckan beli luk i 3 kašike brasna. U pola litra vode razmutiti kocku za supu i preliti luk i brašno u tiganju. Mešati da se malo zgusne i preliti krmenadle da ih potpuno prekrije sos. Sipati vino, pokriti posudu aluminijumskom folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i peći jos deset minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)