ŠNICLE IZ RERNE Veoma mekane krmenadle u ukusnom sosu, a priprema vrlo jednostavna i brza
Ručak za celu porodicu.

Sastojci:
4-5 krmenadli
1 crni luk
4 čena belog luka
1 kocka za supu
500 ml vrele vode
100 ml belog vina
10 kašika brašna
2 lista lovora
Priprema:
Šnicle oprati, osušiti papirnim ubrusom, istanjiti, posoliti po ukusu. Uvaljati u brašno i propržiti na malo ulja da porumene. Poređati ih u posudu podmazanu uljem i staviti lovor. U istom tiganju propržiti iseckan crni luk da omekša, dodati iseckan beli luk i 3 kašike brasna. U pola litra vode razmutiti kocku za supu i preliti luk i brašno u tiganju. Mešati da se malo zgusne i preliti krmenadle da ih potpuno prekrije sos. Sipati vino, pokriti posudu aluminijumskom folijom i peći u rerni 45 minuta na 180 stepeni. Skloniti foliju i peći jos deset minuta.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)