NAJLEPŠI NEDELJNI RUČAK Rolat od mlevenog mesa i jaja, odličan je i kada se ohladi

Vesna Vukadinović

13:02

Sezonski recepti 0

Uz mesni rolat potrebna vam je još samo salata.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

700 g mlevenog mesa

100 g prezli

1 kašika soli

1/2 kašike bibera

1 kašičica majčine dušice

1 jaje

1 kašičica seckanog peršuna

Za premaz:

1 jaje

Za punjenje:

 

5 kuvanih jaja

Priprema:

Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešati da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena i oljuštena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading