NAJLEPŠI NEDELJNI RUČAK Rolat od mlevenog mesa i jaja, odličan je i kada se ohladi
Uz mesni rolat potrebna vam je još samo salata.

Sastojci:
700 g mlevenog mesa
100 g prezli
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
1 kašičica majčine dušice
1 jaje
1 kašičica seckanog peršuna
Za premaz:
1 jaje
Za punjenje:
5 kuvanih jaja
Priprema:
Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešati da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena i oljuštena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Možda vas zanima:

DEKORATIVNO I UKUSNO Rolat od mesa sa jajima, odlično posluženje za goste
Pravo jelo za svečanu trpezu.

ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
Komentari (0)