NAJLEPŠI NEDELJNI RUČAK Rolat od mlevenog mesa i jaja, odličan je i kada se ohladi
Uz mesni rolat potrebna vam je još samo salata.
Sastojci:
700 g mlevenog mesa
100 g prezli
1 kašika soli
1/2 kašike bibera
1 kašičica majčine dušice
1 jaje
1 kašičica seckanog peršuna
Za premaz:
1 jaje
Za punjenje:
5 kuvanih jaja
Priprema:
Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešati da se smesa ne raspada. Razvući je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslagati obarena i oljuštena jaja jedno iza drugog. Urolati čvrsto, staviti u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Možda vas zanima:
DEKORATIVNO I UKUSNO Rolat od mesa sa jajima, odlično posluženje za goste
Pravo jelo za svečanu trpezu.
ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)