ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike

Trpeza/ V.V.

20:00

Sezonski recepti 0

Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.

ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Shutterstock

Sastojci:

1 kg mlevenog mesa 

150 g kačkavalja u komadu

1 šolja toplog pilećeg bujona

1 kašika putera

so, biber

2 kašika ajvara

Priprema:

Mleveno meso začiniti po ukusu solju i biberom, pa dodati bujon u kome je rastoljen puter. Dobro promešati i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Kačkavalj isecite na deblje štapiće jednake veličine. Kalup za hleb obložite papirom za pečenje, pa stavite pola količine mesa. Po sredini rasporedite štapiće kačkavalja, pa staviti odozgo ostatak mlevenog mesa. Poravnajte i oblikujte rolat, premažite ajvarom i pecite 40-50 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading