LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.

Sastojci:
Možda vas zanima:

UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Ovako pripremljene šnicle su neverovatno mekane i sočne!
Ako su vam ispržene šnicle uvek suve, pa izbegavate da ih pripremate, probaj ovaj recept. Posle ćete ih rado jesti.

GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.

NAJLEPŠI NEDELJNI RUČAK Rolat od mlevenog mesa i jaja, odličan je i kada se ohladi
Uz mesni rolat potrebna vam je još samo salata.

RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
2 kg svinjskog karea (bez kostiju)
200 g suvih smokava i kajsija
100 g očišćenih neslanih pistaća
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika morske soli
so, biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 220°C. Meso oprati i osušiti, pa iseći tako da se dobije jedna velika šnicla. Istanjiti malo tučkom, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Pomešati sitno iseckane pistaće, suve smokve i kajsije. Mešavinu voća i pistaća rasporediti po mesu i pažljivo urolati. Meso obmotati kuhinjskim koncem, preliti maslinovim uljem i posuti kašikom morske soli. So dobro utrljati u meso i staviti rolat u nauljen pleh za pečenje. Prvih 20 minuta peći na 220°C, a zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 1,5 sat. Pečeno meso izvaditi na tacnu i prekriti aluminijumskom folijom da omekša. Posle 10 minuta skinuti foliju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)