LEPO IZGLEDA I UKUSAN JE Rolat od mesa punjen suvim voćem i pistaćima
Rolat treba napraviti dan ranije kako bi se ukusi sjedinili i sve lepo steglo.
Sastojci:
2 kg svinjskog karea (bez kostiju)
200 g suvih smokava i kajsija
100 g očišćenih neslanih pistaća
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika morske soli
so, biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 220°C. Meso oprati i osušiti, pa iseći tako da se dobije jedna velika šnicla. Istanjiti malo tučkom, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Pomešati sitno iseckane pistaće, suve smokve i kajsije. Mešavinu voća i pistaća rasporediti po mesu i pažljivo urolati. Meso obmotati kuhinjskim koncem, preliti maslinovim uljem i posuti kašikom morske soli. So dobro utrljati u meso i staviti rolat u nauljen pleh za pečenje. Prvih 20 minuta peći na 220°C, a zatim smanjiti temperaturu na 200°C i peći još 1,5 sat. Pečeno meso izvaditi na tacnu i prekriti aluminijumskom folijom da omekša. Posle 10 minuta skinuti foliju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Ovako pripremljene šnicle su neverovatno mekane i sočne!
Ako su vam ispržene šnicle uvek suve, pa izbegavate da ih pripremate, probaj ovaj recept. Posle ćete ih rado jesti.
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.
NAJLEPŠI NEDELJNI RUČAK Rolat od mlevenog mesa i jaja, odličan je i kada se ohladi
Uz mesni rolat potrebna vam je još samo salata.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)