Zapečeni krompir sa pečurkama: Brzo i lako se pravi, a osvaja na prvi zalogaj!
Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog uz meso.
Sastojci:
6 krompira
10 šampinjona
1 crni luk
100 g slanine
2 čena belog luka
100 ml belog vina
50 g kačkavalja
Priprema:
Iseckanu slaninu kratko propržite u tiganju, pa dodajte iseckane luk, šampinjone, beli luk i malo belog vina. Posle nekoliko minuta dodajte ostatak vina, so i biber. Neoljušteni krompir kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Izvadite iz vode da se ohladi pa isecite na pola i malo izdubite da sredinu možete napuniti smesom od pečuraka i slanine. Krompir napunite, poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Vreo krompir pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu još desetak minuta.
Možda vas zanima:
PEČENI KROMPIR ZA BRZU VEČERU Mnogo zdraviji od pomfrita, a ukusom ne zaostaje
Služite topao uz jogurt ili kiselo mleko.
PUNJENI KROMPIR BUDI SVA ČULA Sa kačkavaljem i slaninom, bićete siti do večere
Ukućani će stajati u redu za još.
PUNJENI KROMPIR Gurmanski specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)