Zapečeni krompir sa pečurkama: Brzo i lako se pravi, a osvaja na prvi zalogaj!

Vesna Vukadinović

14:32

Sezonski recepti 0

Osim što može biti samostalno jelo, ovako punjeni krumpir sjajan je prilog uz meso.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

6 krompira

10 šampinjona

1 crni luk

100 g slanine

2 čena belog luka

100 ml belog vina

50 g kačkavalja

Priprema:

Iseckanu slaninu kratko propržite u tiganju, pa dodajte iseckane luk, šampinjone, beli luk i malo belog vina. Posle nekoliko minuta dodajte ostatak vina, so i biber. Neoljušteni krompir kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Izvadite iz vode da se ohladi pa isecite na pola i malo izdubite da sredinu možete napuniti smesom od pečuraka i slanine. Krompir napunite, poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Vreo krompir pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu još desetak minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading