Više nikada neće biti žilave: Probajte najbolji trik za najmekše palačinke, niste ih nikada pravili ovako
Iako svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.
Problem je što mnogi u smesu ubace cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.
Postupak:
1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.
2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.
3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD JABUKA ZA DOBRO JUTRO Mirisne i slasne, gotove za tili čas!
Prosto neodoljive...
Palačinke sa orasima i medom: Tradicionalna poslastica za sve generacije, za pripremu potrebna jedna mera
Teško ćete odoleti ovoj tradicionalnoj poslastici...
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)