Kremasti potaž od bundeve: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, sjajna ideja za jesenji ručak

Izvor: Ana Klikovac

14:25

Sezonski recepti 0

Ovaj potaž je pun pogodatk, verujte nam na reč...

Potaž
Shutterstock

S obzirom da se muskatne (eng. ,,butternut") tikvice mogu kupiti skoro tokom cele godine, od njih možete da pravite potaž kad god poželite, pa zašto ne biste je pravili svaki dan, ili ove nedelje i tako počeli sezonu! Odličan dodatak muskatnim tikvicama su šargarepa i ljutika, koje će celu kombinaciju učiniti savršenom! Kada je potaž gotov, umešajte malo feta sira, uzmite komad domaćeg hleba i uživajte u ukusnoj supi!

Čorba od pečene tikvice i šargarepe

Sastojci: 1 tikva od butternut
5 velikih šargarepa
4 šalotke, nekoliko listova žalfije
so i biber
maslinovo ulje
2 litra povrtnog temeljca, feta sir, kajmak
 
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite šargarepu i bundevu i isecite ih na kockice. Dodajte ljutiku i žalfiju i povrće, dobro začinite solju i biberom i pokapajte maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni - dok ivice ljutike ne dobiju lepu zlatno braon boju. Kada je povrće skuvano, pomešajte ga sa temeljcem, povrće možete izgnječiti gnječilicom za krompir da dobijete krem supu. Zagrejte povrće i temeljac i poslužite toplo sa parčetom feta sira i kašičicom kajmaka, sve prelijte koricom hrskavog domaćeg hleba i uživajte!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading