Kremasti potaž od bundeve: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, sjajna ideja za jesenji ručak
Ovaj potaž je pun pogodatk, verujte nam na reč...
S obzirom da se muskatne (eng. ,,butternut") tikvice mogu kupiti skoro tokom cele godine, od njih možete da pravite potaž kad god poželite, pa zašto ne biste je pravili svaki dan, ili ove nedelje i tako počeli sezonu! Odličan dodatak muskatnim tikvicama su šargarepa i ljutika, koje će celu kombinaciju učiniti savršenom! Kada je potaž gotov, umešajte malo feta sira, uzmite komad domaćeg hleba i uživajte u ukusnoj supi!
Čorba od pečene tikvice i šargarepe
Sastojci: 1 tikva od butternut
5 velikih šargarepa
4 šalotke, nekoliko listova žalfije
so i biber
maslinovo ulje
2 litra povrtnog temeljca, feta sir, kajmak
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite šargarepu i bundevu i isecite ih na kockice. Dodajte ljutiku i žalfiju i povrće, dobro začinite solju i biberom i pokapajte maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni - dok ivice ljutike ne dobiju lepu zlatno braon boju. Kada je povrće skuvano, pomešajte ga sa temeljcem, povrće možete izgnječiti gnječilicom za krompir da dobijete krem supu. Zagrejte povrće i temeljac i poslužite toplo sa parčetom feta sira i kašičicom kajmaka, sve prelijte koricom hrskavog domaćeg hleba i uživajte!
Možda vas zanima:
JELO KOJE SVIMA USPEVA Tanjir pun vitamina nudićete svima
Idealno je za toplo vreme koje dolazi.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
MEKSIČKO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Supa od kukuruza je nešto najsavršenije iz ove zemlje
Preukusno jelo koje može proći i kao predjelo.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću
Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.
NEMOJTE DA BACATE OMOT OD MARGARINA Iskoristite ga na ovaj način, a nikad se ne biste setili
Jednostavni trikovi kako da u kuhinji iskoristite omot od margarina, a totalno korisni svakoj domaćici.
SLANI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno slavsko predjelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Polizaćete prste koliko je ukusno, a nema ko vam neće tražiti recept.
NAČINI DA SNIZITE HOLESTEROL Potpuno su prirodni, a ove namirnice mogu da pomognu
Namirnice u ishrani mogu da doprinesu smanjenju lošeg holesterola.
Komentari (0)