Kremasti potaž od bundeve: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, sjajna ideja za jesenji ručak
Ovaj potaž je pun pogodatk, verujte nam na reč...
S obzirom da se muskatne (eng. ,,butternut") tikvice mogu kupiti skoro tokom cele godine, od njih možete da pravite potaž kad god poželite, pa zašto ne biste je pravili svaki dan, ili ove nedelje i tako počeli sezonu! Odličan dodatak muskatnim tikvicama su šargarepa i ljutika, koje će celu kombinaciju učiniti savršenom! Kada je potaž gotov, umešajte malo feta sira, uzmite komad domaćeg hleba i uživajte u ukusnoj supi!
Čorba od pečene tikvice i šargarepe
Sastojci: 1 tikva od butternut
5 velikih šargarepa
4 šalotke, nekoliko listova žalfije
so i biber
maslinovo ulje
2 litra povrtnog temeljca, feta sir, kajmak
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite šargarepu i bundevu i isecite ih na kockice. Dodajte ljutiku i žalfiju i povrće, dobro začinite solju i biberom i pokapajte maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni - dok ivice ljutike ne dobiju lepu zlatno braon boju. Kada je povrće skuvano, pomešajte ga sa temeljcem, povrće možete izgnječiti gnječilicom za krompir da dobijete krem supu. Zagrejte povrće i temeljac i poslužite toplo sa parčetom feta sira i kašičicom kajmaka, sve prelijte koricom hrskavog domaćeg hleba i uživajte!
Možda vas zanima:
JELO KOJE SVIMA USPEVA Tanjir pun vitamina nudićete svima
Idealno je za toplo vreme koje dolazi.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
MEKSIČKO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Supa od kukuruza je nešto najsavršenije iz ove zemlje
Preukusno jelo koje može proći i kao predjelo.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)