Kremasti potaž od bundeve: Jedan sastojak mu daje poseban šmek, sjajna ideja za jesenji ručak

NajŽena

14:25

Sezonski recepti 0

Ovaj potaž je pun pogodatk, verujte nam na reč...

Potaž
Shutterstock

S obzirom da se muskatne (eng. ,,butternut") tikvice mogu kupiti skoro tokom cele godine, od njih možete da pravite potaž kad god poželite, pa zašto ne biste je pravili svaki dan, ili ove nedelje i tako počeli sezonu! Odličan dodatak muskatnim tikvicama su šargarepa i ljutika, koje će celu kombinaciju učiniti savršenom! Kada je potaž gotov, umešajte malo feta sira, uzmite komad domaćeg hleba i uživajte u ukusnoj supi!

Čorba od pečene tikvice i šargarepe

Sastojci: 1 tikva od butternut
5 velikih šargarepa
4 šalotke, nekoliko listova žalfije
so i biber
maslinovo ulje
2 litra povrtnog temeljca, feta sir, kajmak
 
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Očistite šargarepu i bundevu i isecite ih na kockice. Dodajte ljutiku i žalfiju i povrće, dobro začinite solju i biberom i pokapajte maslinovim uljem. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko sat vremena u zagrejanoj rerni - dok ivice ljutike ne dobiju lepu zlatno braon boju. Kada je povrće skuvano, pomešajte ga sa temeljcem, povrće možete izgnječiti gnječilicom za krompir da dobijete krem supu. Zagrejte povrće i temeljac i poslužite toplo sa parčetom feta sira i kašičicom kajmaka, sve prelijte koricom hrskavog domaćeg hleba i uživajte!

 

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading