PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
Hladni potaž od šargarepe
Sastojci:
500 g šargarepe
1 čen belog luka
1 dl pavlake za kuvanje
voda
so, biber
1 veća narandža
svež đumbir
maslinovo ulje
Priprema:
Šargarepu operite, očistite, i narendajte. Za intenzivniji ukus prodinstajte je nekoliko minuta na malo maslinovog ulja i belog luka dok ne omekša. U blender stavite tako pripremljenu šargarepu, 1 dl pavlake, malo vode (u zavisnosti od toga koliko gustu želite) i ceđeni sok narandže. Zatim začinite, dodajte so, biber, sveže narendan đumbir, a možete narendati i koricu narandže za intenzivniji ukus. Poslužite u keramičkim činijicama i sa tostiranim hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA 15 MINUTA NA VAŠEM STOLU Potaž od vrganja će vam ugrejati dušu
I deca će voleti njegov ukus.
RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)