MEKSIČKO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Supa od kukuruza je nešto najsavršenije iz ove zemlje
Preukusno jelo koje može proći i kao predjelo.
Meksičko jelo
Sastojci:
450 g smrznutog kukuruza šećerca
150 g piletine bez kostiju
7 dl pileće supe od kocke
100 g putera
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 manja glavica celera
1 kašika svežeg iseckanog peršuna
0,5 dl mleka
so i biber
Priprema:
U dubokoj šerpi na ulju i puteru izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, a zatim dodajte rendani celer. Posle 10 minuta dodajte sitno isečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Nalijte supu od kocke koju ste prethodno pripremili i mleko, sačekajte da provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok kukuruz i piletina ne omekšaju. Ukoliko želite krem-čorbu, procedite i u mutite u blenderu, pa vratite u šerpu. Na kraju pospite peršun i servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE SVIMA USPEVA Tanjir pun vitamina nudićete svima
Idealno je za toplo vreme koje dolazi.
DUŠU GREJE Supa od OVOG povrća pravi se brzo, a očarava
I najmlađima će se dopasti.
OKREPLJUJUĆE JELO Krem supa od paradajza je jednostavna i ukusna
Oduševiće vas začini.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiva domaća supa s knedlama ješćete svaki dan
Jelo na kašiku koje svako voli.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)