MEKSIČKO JELO KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Supa od kukuruza je nešto najsavršenije iz ove zemlje

Izvor: Alo.rs

16:30

Kulinarski globus 0

Preukusno jelo koje može proći i kao predjelo.

supa
Shutterstock

Meksičko jelo

Sastojci:

450 g smrznutog kukuruza šećerca

150 g piletine bez kostiju

7 dl pileće supe od kocke

100 g putera

1 kašika maslinovog ulja

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 manja glavica celera

1 kašika svežeg iseckanog peršuna

0,5 dl mleka

so i biber

Priprema:

U dubokoj šerpi na ulju i puteru izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, a zatim dodajte rendani celer. Posle 10 minuta dodajte sitno isečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Nalijte supu od kocke koju ste prethodno pripremili i mleko, sačekajte da provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok kukuruz i piletina ne omekšaju. Ukoliko želite krem-čorbu, procedite i u mutite u blenderu, pa vratite u šerpu. Na kraju pospite peršun i servirajte toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading