MUSAKA OD MESA I KROMPIRA Ako ne znate šta ćete za ručak, ovo brzo jelo je odličan izbor!

Vesna Vukadinović

14:34

Sezonski recepti 0

Klasičan recept za musaku koja će uspeti i neiskusnim domaćicama.

musaka
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

300 g mlevenog mesa (junećeg ili svinjskog)

1 glavica crnog luka

2 jaja

1 kiselo mleko

so, biber

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte iseckan luk da zastakli, pa dodajte mleveno meso i posolite po ukusu. Pržite 15 minuta, pa dodajte biber o još soli po potrebi. Oljuštite krompir i isecite na tanje kolutove. Dodajte kašiku brašna i promešajte kromir. Polovinu krompira poređajte u pleh srednje veličine, pa rasporedite meso. Odozgo naređajte ostatak krompira. Posebno umutite jaja sa kiselim mlekom i 100 ml vode i prelijte musaku. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading