MUSAKA OD MESA I KROMPIRA Ako ne znate šta ćete za ručak, ovo brzo jelo je odličan izbor!

Vesna Vukadinović

14:34

Sezonski recepti 0

Klasičan recept za musaku koja će uspeti i neiskusnim domaćicama.

musaka
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

300 g mlevenog mesa (junećeg ili svinjskog)

1 glavica crnog luka

2 jaja

1 kiselo mleko

so, biber

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte iseckan luk da zastakli, pa dodajte mleveno meso i posolite po ukusu. Pržite 15 minuta, pa dodajte biber o još soli po potrebi. Oljuštite krompir i isecite na tanje kolutove. Dodajte kašiku brašna i promešajte kromir. Polovinu krompira poređajte u pleh srednje veličine, pa rasporedite meso. Odozgo naređajte ostatak krompira. Posebno umutite jaja sa kiselim mlekom i 100 ml vode i prelijte musaku. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading