MUSAKA OD MESA I KROMPIRA Ako ne znate šta ćete za ručak, ovo brzo jelo je odličan izbor!
Klasičan recept za musaku koja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
Sastojci:
1 kg krompira
300 g mlevenog mesa (junećeg ili svinjskog)
1 glavica crnog luka
2 jaja
1 kiselo mleko
so, biber
Priprema:
Na malo ulja prodinstajte iseckan luk da zastakli, pa dodajte mleveno meso i posolite po ukusu. Pržite 15 minuta, pa dodajte biber o još soli po potrebi. Oljuštite krompir i isecite na tanje kolutove. Dodajte kašiku brašna i promešajte kromir. Polovinu krompira poređajte u pleh srednje veličine, pa rasporedite meso. Odozgo naređajte ostatak krompira. Posebno umutite jaja sa kiselim mlekom i 100 ml vode i prelijte musaku. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Preukusna musaka sa kobasicom, svi traže dodatak!
Probajte malo drugačiju musaku, sigurni smo da će vam se dopasti.
NAJUKUSNIJA KOJU STE JELI Musaka od patlidžana i mesa prelivena bešamelom
Ručak koji će se dopasti celoj porodici.
MUSAKA OD SIRA I KROMPIRA Nema mesa, ali je neverovatno ukusna!
Kremasto jelo koje možete jesti za ručak ili večeru.
POTPUNO DRUGAČIJI UKUS! Musaka sa pilećim belim mesom i kačkavaljem
Zaboravite na klasičnu musaku, ova je mnogo ukusnija.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)