NAJUKUSNIJA KOJU STE JELI Musaka od patlidžana i mesa prelivena bešamelom
Ručak koji će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
2 plava patlidžana
5 krompira
so
Za fil od mesa:
500 g mlevene junetine
1 crni luk
1 čen belog luka
500 ml soka od paradajza
½ čaše crnog vina
1 lovorov list
2 kašičice mešavine suvih začina
maslinovo ulje
Za bešamel:
1 litar mleka
100 g putera
100 g brašna
2 jaja
100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Isecite oljuštene plavi patlidžan i krompir na kolutove debljine oko 0,5 cm. Posolite i prodinstajte na malo ulja da porumene. Za fil od mesa izdinstajte meso na malo maslinovog ulja. Dodajte sitni iseckane crni i beli luk. Kada se izdinstaju sipajte vino i kad ispari sipajte paradajz sok, dodajte mešavinu začina, lovorov list i malo vode i dinstajte na tihoj vatri oko 20-ak minuta. Fil treba da bude gust. Za bešamel, zagrejte mleko i sipajte u drugu posudu. U tu šerpu stavite puter i kad se otopi dodajte brašno neprestano muteći dok se brašno proprži. Postepeni sipajte toplo mleko sve vreme muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Posolite po ukusu i mutite dok se stegne. Sklonite sa šporeta i dodajte pola količine rendanog kačkavalja i jaja neprestano mešajući dok se se sjedini. Na dno tepsije poređajte kolutove krompira, pospite malo rendanog kačkavalja, zatim kolutove patlidžana, opet kačkavalj, pa fil od mesa i prelijte bešamelom. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem i poređajte kolutove patlidžana. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU Posle njega, zaboravićete na sve ostale
Zasitna i preukusna, za savršen vikend ručak.
GRČKA MUSAKA Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja
Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)