NAJUKUSNIJA KOJU STE JELI Musaka od patlidžana i mesa prelivena bešamelom
Ručak koji će se dopasti celoj porodici.
![NAJUKUSNIJA KOJU STE JELI Musaka od patlidžana i mesa prelivena bešamelom](/data/images/2023-03-16/48929_musaka-patlidzan-shutterstock-301341926_f.jpg?timestamp=1678921200)
Sastojci:
2 plava patlidžana
5 krompira
so
Za fil od mesa:
500 g mlevene junetine
1 crni luk
1 čen belog luka
500 ml soka od paradajza
½ čaše crnog vina
1 lovorov list
2 kašičice mešavine suvih začina
maslinovo ulje
Za bešamel:
1 litar mleka
100 g putera
100 g brašna
2 jaja
100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Isecite oljuštene plavi patlidžan i krompir na kolutove debljine oko 0,5 cm. Posolite i prodinstajte na malo ulja da porumene. Za fil od mesa izdinstajte meso na malo maslinovog ulja. Dodajte sitni iseckane crni i beli luk. Kada se izdinstaju sipajte vino i kad ispari sipajte paradajz sok, dodajte mešavinu začina, lovorov list i malo vode i dinstajte na tihoj vatri oko 20-ak minuta. Fil treba da bude gust. Za bešamel, zagrejte mleko i sipajte u drugu posudu. U tu šerpu stavite puter i kad se otopi dodajte brašno neprestano muteći dok se brašno proprži. Postepeni sipajte toplo mleko sve vreme muteći dok ne dobijete ujednačenu smesu. Posolite po ukusu i mutite dok se stegne. Sklonite sa šporeta i dodajte pola količine rendanog kačkavalja i jaja neprestano mešajući dok se se sjedini. Na dno tepsije poređajte kolutove krompira, pospite malo rendanog kačkavalja, zatim kolutove patlidžana, opet kačkavalj, pa fil od mesa i prelijte bešamelom. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem i poređajte kolutove patlidžana. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![musaka od plavog patlidzana](/data/images/2024-08-30/98938_shutterstock-2479968119_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
![grčka musaka](/data/images/2023-12-19/71393_grcka-musaka-stock-photo-moussaka-smanjena-2-137988506-1_f.jpg)
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
![grčka musaka](/data/images/2023-12-08/70196_grcka-musaka-stock-photo-moussaka-smanjena-137988506-1_f.jpg)
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje se pravi lako a govori 5 jezika
Osvojiće vas a prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![musaka](/data/images/2023-09-18/62509_musaka-shutterstock-1699455241_f.jpg)
MUSAKA OD MESA I KROMPIRA Ako ne znate šta ćete za ručak, ovo brzo jelo je odličan izbor!
Klasičan recept za musaku koja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)