Probajte malo drugačiju musaku, sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
15 krompira
5 jaja
2 sveže kobasice
Preliv:
200 ml kisele pavlake
2 jaja
so, biber
Priprema:
Krompir skuvajte, oljuštite, isecite na okrugle kriške debljine pola centimetra. Kobasice skuvajte i isecite na kolutove. Skuvajte jaja i isecite na deblje kolutove.
Preliv: kiselu pavlaku i jaja umutite, posolite.
Vatrostalnu posudu podmažite uljem. Rasporedite dole pola krompira, posolite, pobiberite, stavite kobasice, jaja i odozgo drugi sloj krompira. Prelijte mešavinom jaja i pavlake. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.
FRANCUSKA MUSAKA Pomešate četiri namirnice i dobijete ručak za 2 dana!
Jelo koje se svima dopada, a jednostavno je za pripremu.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
MUSAKA OD MESA I KROMPIRA Ako ne znate šta ćete za ručak, ovo brzo jelo je odličan izbor!
Klasičan recept za musaku koja će uspeti i neiskusnim domaćicama.
DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BEŠAMEL SOS Jedan od specijaliteta francuske kuhinje, a kao stvoren za lazanje i musaku
Tradicionalan francuski sos od putera i brašna dodaće na ukusu svakom jelu.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
SELJAČKI SOS OD MIROĐIJE Savršeno se slaže sa krompirom i mesom, a pravi se nikad brže
Drugačiji i neodoljiv, a daće na šmeku svakom jelu.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
Komentari (0)