LEPŠA I UKUSNIJA NEGO SA MESOM Vrhunska posna punjena paprika, lagano i fino jelo

Slobodanka Ćoroić

13:36

Sezonski recepti 0

Punjena paprika sa ovim filom je odlična

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 5 čena izdrobljenog belog luka
  • 2 šargarepe na kockice
  •  može se iseći i jedna crvena sveža paprika
  • 50 gr pirinča (može malo obaren)
  • 2 rendana krompira
  • 1 puna kašika ajvara
  • suvog začina soli biber ml. paprika
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 1 paradajz za zatvaranje
  • 1 kašika prašna
  • 100 ml vode
  • ulje
     

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.

Puniti  paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču. 

Dodati malo ulja  i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.

Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice. Prijatno!

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading