LEPŠA I UKUSNIJA NEGO SA MESOM Vrhunska posna punjena paprika, lagano i fino jelo
Punjena paprika sa ovim filom je odlična
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 5 čena izdrobljenog belog luka
- 2 šargarepe na kockice
- može se iseći i jedna crvena sveža paprika
- 50 gr pirinča (može malo obaren)
- 2 rendana krompira
- 1 puna kašika ajvara
- suvog začina soli biber ml. paprika
- 200 ml kuvanog paradajza
- 1 paradajz za zatvaranje
- 1 kašika prašna
- 100 ml vode
- ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.
Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.
Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice. Prijatno!
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
NAMIRNICE KOJE POMAŽU KOD VISOKOG PRITISKA Ovo voće je uvek dostupno
Postoje prirodni načini da smanjite visok pritisak, pomoću ishrane.
KREM SUPA OD TIKVICA Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
Ako volite tikvice, ovu supu ćete obožavati.
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
AKO JE MESO ŽILAVO URADITE OVO Provereni saveti da bude sočno i mekano kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u ručku.
Komentari (0)