KREM SUPA OD GRAŠKA Potrebno je samo 20 minuta, a idealna je za ove hladne dane
Samo 20 minuta i nekoliko sastojaka vas deli od tople, kremaste supe od graška koja će vas oduševiti i svojim izgledom i bojom.
Sastojci
(za 4 osoba)
- 1 veći luk
- 1 kašika ulja
- 1 kašika vegete
- 750 g mladog graška
- 125 ml pavlake za kuvanje
Priprema
U većoj posudi zagrejte ulje, dodajte sitno naseckan luk i ispržite na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Dodajte vegetu i 1l vode.
Pojačajte vatru, a kad supa zavri dodajte grašak i kuvajte 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
Štapnim mikserom (ili blenderom) usitnite da supa ne bude glatka, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte da se sjedini. Poslužite toplo.
Ovoj jednostavnoj supi možete dodati svežu nanu koja se odlično slaže sa graškom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)