KREM SUPA OD GRAŠKA Potrebno je samo 20 minuta, a idealna je za ove hladne dane
Samo 20 minuta i nekoliko sastojaka vas deli od tople, kremaste supe od graška koja će vas oduševiti i svojim izgledom i bojom.

Sastojci
(za 4 osoba)
- 1 veći luk
- 1 kašika ulja
- 1 kašika vegete
- 750 g mladog graška
- 125 ml pavlake za kuvanje
Priprema
U većoj posudi zagrejte ulje, dodajte sitno naseckan luk i ispržite na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Dodajte vegetu i 1l vode.
Pojačajte vatru, a kad supa zavri dodajte grašak i kuvajte 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
Štapnim mikserom (ili blenderom) usitnite da supa ne bude glatka, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte da se sjedini. Poslužite toplo.
Ovoj jednostavnoj supi možete dodati svežu nanu koja se odlično slaže sa graškom.

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.
Komentari (0)