ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso

Slobodanka Ćorić

12:43

Sezonski recepti 0

Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme

ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Pexels

Ćufte se prave lako, jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Ali nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.

Mleveno meso je potrebno marinirati. Najbolje je uzeti dobro samleveno meso.

Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Tajna je u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa.

Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira.

Na samom kraju u mleveno meso dodajte sitno iseckan crni luk. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Najčešće se poslužuje uz paradajz sos i pire krompir.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading