ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme
Ćufte se prave lako, jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Ali nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.
Mleveno meso je potrebno marinirati. Najbolje je uzeti dobro samleveno meso.
Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Tajna je u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa.
Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira.
Na samom kraju u mleveno meso dodajte sitno iseckan crni luk. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Najčešće se poslužuje uz paradajz sos i pire krompir.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)