ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme
Ćufte se prave lako, jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Ali nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.
Mleveno meso je potrebno marinirati. Najbolje je uzeti dobro samleveno meso.
Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Tajna je u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa.
Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira.
Na samom kraju u mleveno meso dodajte sitno iseckan crni luk. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Najčešće se poslužuje uz paradajz sos i pire krompir.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)