ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme
Ćufte se prave lako, jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Ali nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.
Mleveno meso je potrebno marinirati. Najbolje je uzeti dobro samleveno meso.
Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Tajna je u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa.
Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira.
Na samom kraju u mleveno meso dodajte sitno iseckan crni luk. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Najčešće se poslužuje uz paradajz sos i pire krompir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)